Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
To 3-1 ήταν έργο Ανιγκό ή έργο των παικτών;

To 3-1 ήταν έργο Ανιγκό ή έργο των παικτών;

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν την καρδιά του πρωταθλητή.

Κατά γενική εκτίμηση ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη, μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και προσωπικά πιστεύω, την καλύτερη εμφάνιση στα φετινά ντέρμπι, ακόμα και από τη νίκη επί της ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά!

Το ερώτημα που γεννήθηκαν βέβαια μετά την εμφατική νίκη επί του Δικεφάλου του Βορρά είναι πολλά και ίσως αναπάντητα: Πως μεταμορφώθηκε αυτή η ομάδα λίγα 24ώρα μετά το 2-2 με τον Αρη; Ηταν έργο Ανιγκό; Γιατί οι παίκτες παρουσίασαν άλλη εικόνα κόντρα στον Αρη και διαφορετική κόντρα στον ΠΑΟΚ; Ποιες είναι οι δυνατότητες του φετινού Ολυμπιακού;

Είναι δύσκολο να επιχειρήσεις να απαντήσεις με σοβαρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα σε όλα αυτά, αλλά ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο. Όπως αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο γρασίδι του Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός φέτος δείχνει να έχει αδικήσει τον εαυτό του, καθώς μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από όσα έχει καταφέρει φέτος.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν του ΠΑΟΚ, έχασαν πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο δείκτη του σκορ και κυρίως, έδειξαν την καρδιά του πρωταθλητή όταν δέχθηκαν το γκολ και πήγαν στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους 0-1. Και αυτή η κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, έχει μεγαλύτερη σημασία, καθώς έγινε κόντρα στον ιδιαίτερα φορμαρισμένο τον τελευταίο καιρό ΠΑΟΚ που ήξερε ότι δεν είχε την πολυτέλεια της νίκης καθώς θα απομακρυνόταν σημαντικά από την κορυφή!

Και μπορεί να άργησε να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός το πραγματικό του πρόσωπο, αλλά για τους φίλους της ομάδας κάλλιο αργά παρά ποτέ, καθώς το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί και η διαφορά από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ είναι μόνο τρεις βαθμοί. Φτάνει βέβαια να καταθέσει την ίδια ποιότητα και την Κυριακή το βράδυ στις 21.00 στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Το κόλπο του Ανιγκό με Βαλμπουενά

Ο Ζοσέ Ανιγκό δεν μπορεί να κριθεί σε ένα ματς, θα ήταν τουλάχιστον ανόητο και ευκαιριακό. Ωστόσο η μία κίνηση που έκανε και είχε την ταυτότητα του, για μένα αποδείχθηκε καταλυτική. Η συμμετοχή του Βαλμπουενά στην αρχική ενδεκάδα ξένισε πολλούς που θεωρούν ότι ο Γάλλος δεν αντέχει και πρέπει να χρησιμοποιείται ανάλογα με τις περιστάσεις, για να αλλάζει την ροή ενός αγώνα.

Ωστόσο ο Βαλμπουενά ήταν εξαιρετικός, έβρισκε τον Μπακαμπού ακόμα και με κλειστά τα μάτια και ήταν θέμα τύχης και… Κοτάρσκι που ο επιθετικός του Ολυμπιακού δεν είχε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Εννοείται ότι ο Βαλμπουενά στα 38 του δεν μπορεί να βγάζει ολόκληρο αγώνα, αλλά απέδειξε ότι δικαιούται μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Στα υπέρ του Γάλλου προπονητή και η διαχείριση της ομάδας, με τη σύγκριση να είναι αναπόφευκτη με τον προκάτοχο του. Ηταν πιο… ζωηρός στο γήπεδο, έδινε συνεχώς οδηγίες και οι αλλαγές ήταν καίριες για τη ροή του ματς, με τρανή απόδειξη το δεύτερο γκολ, που επιτεύχθηκε από τους παίκτες που είχαν μπει ως αλλαγή. Αλλαγές που δεν έκοψαν την ομάδα στα δύο, όπως έγινε με τον Μίτσελ κόντρα στον Αρη, αλλά της έδωσαν την απαραίτητη ώθηση για να πετύχει την ανατροπή.

Η ώρα των παικτών

Εννοείται ότι κανένας προπονητής δεν είναι… μάγος. Δεν μπορεί να αλλάξει την ομάδα από τη μία μέρα στην άλλη και δεν μπορεί φυσικά, να κάνει καλύτερους τους παίκτες. Μοιραία το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την απόδοση μέσα στο γήπεδο, ανήκει στους ποδοσφαιριστές, ειδικά όταν είναι παίκτες κλάσης όπως αυτοί του Ολυμπιακού.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι μπορούν! Το απέδειξαν και με την ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά. Πρέπει να το παρουσιάσουν και στο χορτάρι της Λεωφόρου την επόμενη Κυριακή, επιβεβαιώνοντας ότι κάποια άσχημα αποτελέσματα στη φετινή σεζόν ήταν θέμα συγκυρίας ή κακών επιλογών και όχι θέμα της αξίας τους.

Κυριακή κοντή γιορτή που λένε και στο χωριό…

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024