Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κασιδιάρης: Ύμνοι για τον Κανελλόπουλο - Αισιόδοξος για την εκλογή του, φαντασιώνεται «ισχυρή αντιπολίτευση»

Κασιδιάρης: Ύμνοι για τον Κανελλόπουλο – Αισιόδοξος για την εκλογή του, φαντασιώνεται «ισχυρή αντιπολίτευση»

Ο Κασιδιάρης δηλώνει πως θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών και συγχαίρει τον Αν. Κανελλόπουλου που ανέλαβε «μια ιστορική ευθύνη».

Ο πρώην χρυσαυγίτης και καταδικασμένο μέλος εγληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, για μία ακόμη φορά, δίνει συνεντεύξεις μέσα από τις φυλακές, εξυφαίνοντας ύμνους για τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, που ανέλαβε τα ηνία του κόμματιος «Έλληνες», ενώ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο ίδιος θα εκλεγεί βουλευτής στην Α’ Αθηνών και το ακροδεξιό μόρφωμα που ίδρυσε θα περάσει τον «σκόπελο» του Αρείου Πάγου στις 5 Μαΐου.

Απόλυτα ικανοποιημένος για την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον κ. Κανελλόπουλο, ο Κασιδιάρης δηλώνει αισιόδοξος ενόψει της κρίσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, καθώς στηρίζεται – όπως λέει  – στις νομικές διαβεβαιώσεις, που του έδωσε ο επίτιμος αντιεισαγγελέας, βάσει των οποίων δεν υφίσταται κανένα κώλυμα για την εκλογική κάθοδο ούτε των «Ελλήνων», ούτε του ιδίου ως υποψηφίου στην Α’ Αθηνών.

«Το Εθνικό Κόμμα Έλληνες, δια των συντεταγμένων καταστατικών οργάνων του, στα οποία δε συμμετέχω και τα οποία απαρτίζονται από εξέχουσες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, έλαβε μία απόφαση, που ανατρέπει οριστικά τις παράνομες κυβερνητικές μεθοδεύσεις», δηλώνει ο πρώην χρυσαυγίτης.

Και προσθέτει: «Εξέλεξε πρόεδρο τον επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Ήδη από το 2013 έχω πλήρη εικόνα της ανεπανάληπτης νομικής, επιστημονικής του κατάρτισης και κυρίως της αφοσίωσής του στην εφαρμογή των κανόνων του δικαίου και στην πιστή τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας».

«Τον γνώρισα σε επιτροπή στη Βουλή»

Δηλώνει πως έμαθε για πρώτη φορά για τον αντιεισαγγελέα Κανελλόπουλο, την περίοδο που ήταν μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ:

«Παρότι το σκάνδαλο βοούσε είχαν ανακαλύψει ένα νομικίστικο τέχνασμα, προσπαθώντας να στοιχειοθετήσουν παραγραφή.

»Εκεί παρενέβη ο αντιεισαγγελέας Κανελλόπουλος και με τη νομικά άρτια πρότασή του κατέρριψε κάθε ενδεχόμενο παραγραφής και απέδειξε ότι υπάρχουν άξιοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που εισηγούνται με θάρρος την τιμωρία όσων πολιτικών εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα», υποστηρίζει ο Κασιδιάρης.

Έτσι, όταν ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέλαβε την προεδρία του «κόμματος Κασιδιάρη», ο τελευταίος επικοινώνησε μαζί του, μέσω του δικηγόρου του, θέτοντάς του το ζήτημα της υποψηφιότητάς του στις εκλογές και κατά πόσο αυτή μπορεί να έχει αντίκτυπο στη νομική υπόσταση του κόμματος.

Φαντασιώνεται «πανίσχυρη αντιπολίτευση»

Ο κ. Κανελλόπουλος, όπως υποστηρίζει ο Κασιδιάρης, «εξήγησε πως το τεκμήριο της αθωότητας είναι ακαταμάχητο και το ίδιο το Σύνταγμα είναι αυτό, που περιφρουρεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για κάθε Ελληνα πολίτη.

»Είπε επίσης ότι αυτό που ζητά από κάθε υποψήφιο βουλευτή του κόμματος είναι πλήρη πολιτικά δικαιώματα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, καθώς και λευκό ποινικό μητρώο. Διαθέτω και τα δύο προαπαιτούμενα», δηλώνει ο Κασιδιάρης, «ως εκ τούτου είναι αδιαμφισβήτητη η απρόσκοπτη συμμετοχή μου στην εκλογική διαδικασία».

Και δεν παραλείπει να συγχαρεί τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, επειδή ανέλαβε… «μια ιστορική ευθύνη», ενώ φαντασιώνεται πως οι «Έλληνες», μετά τις εκλογές, θα είναι «η πανίσχυρη εθνική αντιπολίτευση».

Πάλι καλά που δεν θα είναι κυβέρνηση!

«Ο κ. Κανελλόπουλος είναι άξιος συγχαρητηρίων, γιατί σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας αναλαμβάνει μία ιστορική ευθύνη.

»Την ώρα, που ο Ελληνισμός απειλείται από το μείζονα δημογραφικό κίνδυνο, από τον τουρκικό επεκτατισμό, από τη διαφθορά και την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος, την ώρα που τα εθνικά κόμματα ενισχύονται και κυριαρχούν σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Κανελλόπουλος βγαίνει μπροστά και υπερασπίζεται το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών να ψηφίζουν το κόμμα που τους εκφράζει, το Εθνικό κόμμα Έλληνες, που θα είναι η πανίσχυρη εθνική αντιπολίτευση».

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024