Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίτημα αποφυλάκισης από τη «μαύρη χήρα» της Λαμίας - «Ο σύζυγός μου με χτύπαγε μέχρι λιποθυμίας»

Αίτημα αποφυλάκισης από τη «μαύρη χήρα» της Λαμίας – «Ο σύζυγός μου με χτύπαγε μέχρι λιποθυμίας»

Δέκα χρόνια μετά, η γυναίκα που καταδικάστηκε ως συνεργός στη δολοφονία του συζύγου της ζητά την αποφυλάκισή της

Η εικόνα της με μαύρα στα δικαστήρια, σημάδεψε ένα από τα πιο φρικτά και σκοτεινά εγκλήματα της περασμένης δεκαετίας στην Ελλάδα.

Μία 42χρονη γυναίκα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη αφού όπως έκριναν οι δικαστές, ήταν συνεργός στη δολοφονία του συζύγου από τον εραστή της.

Έντεκα χρόνια μετά το έγκλημα η ίδια ζητάει να αποφυλακιστεί και το φονικό επανέρχεται στο προσκήνιο. Οι συγγενείς του θύματος περιμένουν ανάστατοι τις εξελίξεις και οι δικηγόροι των πρωταγωνιστών μιλούν στο Live News για την τροπή της υπόθεσης.

Ήταν Οκτώβριος του 2012. Η 42χρονη βρισκόταν σε διάσταση με τον άντρα της, αλλά εκείνη τη νύχτα τον κάλεσε στα γενέθλιά της, στο σπίτι που κάποτε έμεναν μαζί με τα 2 ανήλικα παιδιά τους.

Ο 45χρονος ήπιε και της ζήτησε να παραμείνει εκείνο το βράδυ στο σπίτι. Μια απόφαση που έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή.

Ο εραστής της γυναίκας μπήκε στο διαμέρισμα, ανέβηκε στον πρώτο όροφο και τον πυροβόλησε πισώπλατα στον καναπέ που κοιμόταν. Αμέσως μετά το παράνομο ζευγάρι έφτιαξε ένα σκηνικό που παρέπεμπε σε ληστεία. Γρήγορα όμως αναγκάστηκαν να ομολογήσουν τα πάντα.

Αρχικά η 42χρονη δήλωνε άγνοια και σοκαρισμένη. Όταν όμως έπεσε σε αντιφάσεις και αναγκάστηκε να ομολογήσει, υποστήριξε πως ο άντρας της, την κακοποιούσε συστηματικά και η ίδια έψαχνε τρόπους για να μπει ένα τέλος σε αυτό που ζούσε.

«Με το θύμα ήμασταν παντρεμένοι τα τελευταία 11 χρόνια και έχουμε δύο παιδιά. Μετά τη γέννηση του πρώτου μας παιδιού άρχισαν τα προβλήματα. Ο σύζυγός μου ήταν αλκοολικός και πολύ βίαιος. Ζούσα ένα μαρτύριο» δηλώνει η κατηγορούμενη.

Οι ισχυρισμοί της 42χρονης τότε μετέτρεψαν τον πόνο των στενών συγγενών του άντρα της, σε οργή.

«Οι καβγάδες και οι εντάσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο και σχεδόν πάντα κατέληγε να με κακοποιεί πολύ άσχημα. Με χτυπούσε πάρα πολύ, πολλές φορές μέχρι λιποθυμίας» περιέγραψε.

Στα δικαστήρια η 42χρονη ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τις προθέσεις του εραστή της, τη νύχτα του εγκλήματος. Οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν και έτσι καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό σε ισόβια.

Προσπάθεια να ανασκευάσει έκανε και ο δολοφόνος. Αφού αρχικά παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 45χρονο, στη συνέχεια υποστήριξε πως όταν μπήκε στο σπίτι ο άντρας ήταν ήδη νεκρός.

Τραγικές φιγούρες μετά το έγκλημα τα δύο ανήλικα παιδιά της 42χρονης που μεγάλωσαν κοντά στους παππούδες τους.

Στα 53 της πλέον η γυναίκα που καταδικάστηκε για την ενορχήστρωση της δολοφονίας του συζύγου της ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία. Έχει υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης και περιμένει την απάντηση.

«Ασκούσε ψυχολογική και σωματική βία και όχι μόνο. Συνέχισε να με χτυπά ακόμα και την περίοδο που ήμουν έγκυος στον δεύτερο γιο μου και κινδύνευσα να αποβάλω» αποκαλύπτει η κατηγορούμενη.

Μέχρι σήμερα η μαύρη χήρα της Λαμίας όπως χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο της εποχής δεν ζήτησε συγγνώμη για το έγκλημα. Και μετά την αρχική της ομολογία στους αστυνομικούς, επέμενε πως η ίδια δεν γνώριζε το σχέδιο του τότε εραστή της, που έβαψε τα χέρια του, με αίμα.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024