Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μανικιούρ-πεντικιούρ: Πώς θα το πετύχεις άψογα στο σπίτι

Μανικιούρ-πεντικιούρ: Πώς θα το πετύχεις άψογα στο σπίτι

Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα εργαλεία νυχιών και θα νιώσετε περήφανη με το τελικό αποτέλεσμα

Αν σας αρέσει να κάνετε DIY θεραπείες ομορφιάς στο σπίτι σας σίγουρα θα λατρέψετε και τη ιδέα να κάνετε μόνοι σας μανικιούρ και πεντικιούρ. Και μπορεί να σας φαίνεται περίπλοκο, όμως στην πραγματικότητα το μανικιούρ μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, ακόμα και από αρχάριους, αρκεί να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία.

Για να περιποιηθείτε σωστά τα νύχια σας, υπάρχουν ορισμένα εργαλεία και αντικείμενα που θα θέλετε να έχετε. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτά περιλαμβάνουν μια λίμα νυχιών (για το σχήμα των νυχιών), ένα buffer (για να λειάνει την επιφάνειά τους), λάδι επιδερμίδας (για να μαλακώσει τα πετσάκια ώστε να μπορείτε να τα σπρώξετε προς τα πίσω), καθώς και μια βούρτσα νυχιών ( για να αφαιρέσετε το λάδι πριν τα βάψετε) και φυσικά το κατάλληλο βερνίκι με το απαραίτητο top coat.

Για να κάνετε ένα υπέροχο μανικιούρ στο σπίτι, κάντε ό,τι κάνουν οι επαγγελματίες, αφιερώνοντας τόσο χρόνο στη φροντίδα των νυχιών όσο και στο γυάλισμά τους. Αυτό σημαίνει να ξεκινήσετε με ένα καλό καθαριστικό νυχιών. Αφαιρεί γρήγορα όλο το βερνίκι (ακόμα και το glitter) και έχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ενδυνάμωση των νυχιών.

Αν έχετε μακριά νύχια, είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν ξεκινήσετε το μανικιούρ σας με έναν νυχοκόπτη και στη συνεχίστε με το λιμάρισμα των νυχιών για να δώσετε το επιθυμητό σχήμα: οβάλ, τετράγωνο, στρογγυλεμένο τετράγωνο ή όποιο σχήμα επιλέξετε. Θα σας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος ένας ηλεκτρικός τροχός, που θα βοηθήσει από τον αφαίρεση στα περιττά πετσάκια μέχρι αλλά και υπολείμματα προηγούμενου χρώματος.

Αφού λιμάρετε, είναι η ώρα να σβήσετε τα νύχια για να «δημιουργήσετε μια λεία επιφάνεια» με το κατάλληλο buffer.

Αφού κόψετε τα πετσάκια, εφαρμόστε το αγαπημένο σας βερνίκι. Εφαρμόστε πάντα δύο στρώσεις χρώματος, περιμένοντας αρκετά λεπτά μεταξύ κάθε στρώσης για να αποφύγετε βαθουλώματα και φυσαλίδες.

Για μεγαλύτερη διάρκεια του χρώματος αλλά και τους μανικιούρ ή πεντικιούρ σας εφαρμόστε ένα top cοat. Φυσικά για αποτέλεσμα διαρκείας χρησιμοποιήστε το φουρνάκι νυχιών.

Είναι η συσκευή που βάζετε τα νύχια για να πολυμεριστούν. Δεν είναι φούρνος καθώς δεν παράγει ζέστη. Οι λάμπες που έχει, παράγουν υπεριώδη ακτινοβολία που είναι φως που βλέπουμε ένα μέρος του.

Ειδικά για το πεντικιούρ σας θα χρειαστείτε θα λίμα για την αφαίρεση των κάλων αλλά και μια συσκευή περιποίησης ποδιών.

Πώς να κάνετε το μανικιούρ – πεντικιούρ σας να διαρκεί περισσότερο

Επιλέξτε μεταλλικά ή γυαλιστερά βερνίκια : Περιέχουν ένα ορυκτό που προσκολλάται στο νύχι και κάνει το χρώμα να κολλάει περισσότερο.

Βουρτσίστε σε δύο λεπτές στρώσεις: Θα στεγνώσουν πιο ομοιόμορφα από ένα χοντρό σκοτεινό στρώμα. Εάν η κάθε στρώση εφαρμόζεται αραιά, το μανικιούρ σας θα διαρκέσει έως και επτά ημέρες. Μην ανησυχείτε αν η πρώτη στρώση είναι ραβδωτή, η δεύτερη στρώση θα την εξομαλύνει.

Εφαρμόστε το top coat πέντε λεπτά μετά το τελείωμα των νυχιών σας: Γιατί αν το βερνίκι δεν δέσει, θα αραιώσει και θα γίνει πιο επιρρεπές στο σκάσιμο. Μια μέρα αργότερα εφαρμόστε άλλη μια στρώση top coat για να προστατέψετε περαιτέρω το μανικιούρ σας.

Όλα τα απαραίτητα εργαλεία που πρέπει να διαθέτετε βρίσκονται στο SHOPFLIX.gr και μπορείτε να διαλέξετε εσείς ποια χρειάζεστε για να κάνετε το μανικιούρ και το πεντικιούρ σας να φαίνεται επαγγελματικό.

Επιπλέον έχετε έναν ακόμη λόγο να κάνετε τις παραγγελίες σας μέσω της πλατφόρμας επιλέγοντας την υπηρεσία παράδοσης SHOPFLIX ME TH MIA και όλα σας τα προϊόντα θα σας παραδοθούν έγκαιρα σε μια αποστολή σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να βρίσκεστε.

Το SHOPFLIX.gr γιορτάζει έναν χρόνο και κάθε ώρα ένας τυχερός κερδίζει μια δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ. Γραφτείτε στο newsletter και μπείτε στην κλήρωση για την μεγάλη δωροεπιταγή αξίας 350€!

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024