Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
To Mercedes-AMG One στην «κορυφή» της Monza

To Mercedes-AMG One στην «κορυφή» της Monza

Το plug-in υβριδικό hypercar της γερμανικής φίρμας προσθέτει ένα ακόμα ρεκόρ στο παλμαρέ του, καταγράφοντας τον ταχύτερο χρόνο που έχει καταγράψει ποτέ αυτοκίνητο παραγωγής στην ιταλική πίστα

Αν και έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στην πίστα του Nurburgring, καθώς και στο Red Bull Ring και στο Hockenheim το AMG One δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, επιδιώκοντας να προσθέσει στο παλμαρέ του ένα ακόμα τρόπαιο ταχύτητας, στην πίστα της Monza.

Το εγχείρημα ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο οδηγός της Mercedes, Maro Rene Engel ο οποίος στο αριστερό κάθισμα της Mercedes-AMG One χρειάστηκε 1 λεπτό και 43,092 δευτερόλεπτα προκειμένου να ολοκληρώσει ένα γύρο στην Monza.

Για την ιστορία ο συγκεκριμένος χρόνος είναι κατά 12 δευτερόλεπτα βελτιωμένος σε σχέση με τον προηγούμενο ρεκόρ για την ιταλική πίστα, κάτοχος του οποίου υπήρξε η Porsche 911 GT3 RS με χρόνο ενός λεπτού και 55,3 δευτερόλεπτων.

Όπως ισχύσει για αυτού τους είδους τις επιδιώξεις, η Mercedes-AMG One που επιδίωξε το νέο ρεκόρ δεν διαθέτει κανενός είδους βελτίωση σε σχέση με την νόμιμη για το δρόμο έκδοση παραγωγής του η οποία εφοδιάζεται επίσης με τα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες του μοντέλου που υιοθετεί τεχνολογία από την F1.

Υπενθυμίζεται ότι το AMG One εφοδιάζεται με εξακύλινδρο κινητήρα με όριο στροφών τις 11.000 σ.α.λ. που συνδυάζεται με ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρία. Κρίσιμη λεπτομέρεια είναι ότι κινητήρας χρήζει ανακατασκευής κάθε 50.000 χλμ. αν και μάλλον κανένας από τους 275 ιδιοκτήτες του hypercar δεν έχει σκοπό να πραγματοποιεί τις καθημερινές του διαδρομές με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ούτως ώστε να εξαντλήσει γρήγορα τον παραπάνω κύκλο.

Προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από το νέο ρεκόρ και κυρίως video, δημοσιοποιώντας μόνο κάποιες εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αν και πιθανότατα θα επανέλθει με νέο υλικό.

Sports in

Αινιγματικός ο Γιάννης σχετικά με την επιστροφή του: «Θα μου πάρει μέρες, εβδομάδες, μήνες»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα χρειαστεί για να επιστρέψει στο επίπεδο που θέλει να βρίσκεται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024