Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Beosound A9 & Beosound 2: Ήχος κατασκευασμένος για το μέλλον

Beosound A9 & Beosound 2: Ήχος κατασκευασμένος για το μέλλον

Οι νέες γενιές των εμβληματικών συστημάτων music streaming της Bang & Olufsen διατηρούν την υψηλή αισθητική και την εξαιρετική απόδοση που καθιέρωσαν το brand, ενώ επενδύονται με χαρακτηριστικά που υπόσχονται να τα κρατήσουν στην κορυφή για δεκαετίες

Από το 2021, όταν και έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην παγκόσμια αγορά, η Bang & Olufsen σύνδεσε το όνομά της με τον πλούσιο ήχο και την αισθητική πολυτέλεια. Το ιδιαίτερο, σκανδιναβικό design της δανικής εταιρείας, μετέτρεψε τα συστήματα ήχου από χρηστικά gadgets σε έργα τέχνης, τα οποία ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής, ικανοποιώντας όχι μόνο την ακοή, αλλά και το βλέμμα μας. Τώρα, τα εμβληματικά συστήματα music streaming περνούν σε μια νέα εποχή, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα και συνδυάζοντας τον διαχρονικό, minimal σχεδιασμό τους με απαράμιλλη ανθεκτικότητα στον χρόνο.

Μια πλατφόρμα που προσαρμόζεται στις εποχές

Η φιλοσοφία αυτή οδήγησε στην ανάπτυξη των νέων γενιών Beosound A9 και Beosound 2 – δυο ηχείων που συνέβαλαν καθοριστικά στη φήμη της Bang & Olufsen με τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους. Πέρα από τα νέα φινιρίσματα και τις μικρές βελτιώσεις στις λεπτομέρειες, τα νέα συστήματα music streaming ξεχωρίζουν από τους προγόνους τους κυρίως λόγω της ένταξής τους στην πλατφόρμα Mozart που έχει αναπτύξει το brand, και η οποία δίνει τη δυνατότητα εύκολης επισκευής, αλλά και ενημέρωσης με νέο λογισμικό ή πλακέτες όλων των προϊόντων του για πολλά χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.

Χάρη στην πλατφόρμα Mozart, τα ηχεία Bang & Olufsen, σχεδιασμένα εξ αρχής να αντέχουν στον χρόνο και τη χρήση, μπορούν πλέον όχι μόνο να συνεχίσουν να αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατότητων τους για δεκαετίες ολόκληρες, αλλά και να εξελίσσονται διαρκώς, μαζί με τα νέα μοντέλα της εταιρείας. Διαθέτοντας επαρκή επεξεργαστική ισχύ για να λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού και νέα χαρακτηριστικά για πολλά χρόνια, η πλατφόρμα δίνει επίσης τη δυνατότητα αντικατάστασης του επεξεργαστή με κάποια πρόσφατη έκδοση, σε περίπτωση που η τεχνολογία συνδεσιμότητας και ροών ξεπεραστεί στο μέλλον. Δεδομένου ότι η εταιρεία εγγυάται πως τα ίδια τα ηχεία, ως συστήματα, θα συνεχίσουν να σχεδιάζονται με τον ίδιο τρόπο, το γεγονός αυτό μεταφράζεται σε συστήματα music streaming ικανά ακόμη και να περάσουν από τη μια γενιά στην επόμενη.

Ηχεία που συναρπάζουν το βλέμμα

Μια ματιά, εξάλλου, στο θρυλικό πια Beosound A9, που κυκλοφορεί πλέον στην 5η γενιά του, αρκεί για να βεβαιωθούμε ότι οι επιπλέον παρεμβάσεις στον σχεδιασμό θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση περιττές. Διαχρονικό και σταθερά ιδιαίτερο, με το αναπάντεχο κυκλικό σχήμα του, το δημιούργημα του σχεδιαστή Oivind Slaatto παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του brand και όχι άδικα, αφού μια δεκαετία μετά εξακολουθεί να βρίσκεται στην αιχμή του σύγχρονου design. Ικανό να αφήσει το στίγμα του, αλλά και να προσαρμοστεί σε κάθε διακόσμηση, γεμίζει τον χώρο με τον πλούσιο, δυνατό ήχο του και δίνει μια νότα πολυτέλειας – κυριολεκτικά – στις στιγμές της καθημερινότητάς μας.

Η 5η γενιά του Beosound A9 απομακρύνεται από το αρχικό design μόνο όπου και όσο χρειάζεται. Τα πιο εμφανή σημεία, αφορούν στα νέα, ιδιαίτερα φινιρίσματα Black Anthracite, Gold Tone και Natural Aluminum, όμως η προσοχή στη λεπτομέρεια της πλάτης του ηχείου αποτελεί το πιο εντυπωσιακό στοιχείο – ιδίως αν λάβουμε υπόψη μας ότι η εταιρεία μας δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης του ηχείου στον τοίχο. Τα νέα φινιρίσματα, ικανά να αναβαθμίσουν οποιονδήποτε χώρο, παντρεύονται άψογα με τα δρύινα πόδια και τις μεταλλικές λεπτομέρειες, δημιουργώντας κορυφαίο αισθητικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το brand δίνει τη δυνατότητα παραγγελίας customized εκδοχών του θρυλικού ηχείου, διασφαλίζοντας την άψογη ένταξή του ακόμη και στην πλέον εκκεντρική διακόσμηση.

Ιδιαίτερης μνείας αξίζει και ο πρακτικός σχεδιασμός του Beosound A9. Η ένταση του ήχου μπορεί να ρυθμιστεί σέρνοντας απλώς το χέρι μας στην επιφάνειά του, ενώ ένα άγγιγμα είναι αρκετό για να περάσουμε στο επόμενο κομμάτι, να πατήσουμε play ή να διακόψουμε άμεσα την ακρόαση. Με βελτιωμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, συμβατότητας και άλλων χαρακτηριστικών, και με τη δυνατότητα να αναβαθμίζεται διαρκώς ενσωματώνοντας κάθε νέα τεχνολογία που αναπτύσσει η Bang & Olufsen, το A9 είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεται στην κορυφή των must-haves για δεκαετίες ακόμη.

Πανίσχυρο κόσμημα

Μικρότερο σε μέγεθος, όχι όμως και σε φήμη, το πανίσχυρο Beosound 2, ένας ακόμη θρύλος της Bang & Olufsen, μπαίνει αισίως στην 3η γενιά του. Από το 2016, όταν γνωρίσαμε για πρώτη φορά το multiroom ηχείο με την υψηλή αισθητική και την ασύγκριτη ποιότητα ήχου, το Beosound 2 συνεχίζει να εξελίσσεται και να μας ξαφνιάζει με τις επιδόσεις του όσο και την πρώτη φορά.

Αποτελούμενο από αλουμίνιο υψηλής ποιότητας – αγαπημένο υλικό της Bang & Olufsen – ξεχωρίζει για το χαρακτηριστικό του κωνικό σχήμα και τραβά τα βλέμματα σε όποιο σημείο του δωματίου και αν τοποθετηθεί, ενώ μπορεί να συνδεθεί με πολύ απλό τρόπο με κάθε πολυτελές multiroom σύστημα. Και η ένταξή του ηχείου στην πλατφόρμα Mozart διασφαλίζει ότι η αριστοτεχνική κατασκευή του θα συνεχίσει να κοσμεί τον χώρο μας για πολλά χρόνια ακόμη.

Το νέο φινίρισμα, σε Black Anthracite, που συμπληρώνει τις κλασικές αποχρώσεις Gold Tone και Natural, είναι βέβαιο ότι θα βρει το κοινό του, ενώ το βελτιωμένο interface διευκολύνει ακόμη περισσότερο τη χρήση του ηχείου. Το χαρακτηριστικό που μάλλον θα εντυπωσιάσει τους περισσότερους χρήστες, είναι η ικανότητά του να ανιχνεύει τη θέση του στον χώρο χάρη στην τεχνολογία Active Room Compensation και να διαχέει τον ήχο κατάλληλα ώστε να διασφαλίζει τη βέλτιστη εμπειρία ακρόασης.

Με την ένταξή τους στην πλατφόρμα Mozart, οι νέες γενιές των ηχείων της Bang & Olufsen αποτελούν μια επένδυση με σίγουρη απόδοση στον χρόνο, ακολουθώντας μια φιλοσοφία βιωσιμότητας, αλλά και επιτρέποντάς μας να κρατήσουμε τα ιδιαίτερα συστήματα ήχου για δεκαετίες, χωρίς να χάνουμε τις τεχνολογικές εξελίξεις στο πεδίο του ήχου.

Ανακαλύψτε τη νέα γενιά ηχείων Bang & Olufsen.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024