Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρομοκρατία: Αυτός είναι ο 65χρονος Πακιστανός που σχεδίαζε τις επιθέσεις στην Ελλάδα

Τρομοκρατία: Αυτός είναι ο 65χρονος Πακιστανός που σχεδίαζε τις επιθέσεις στην Ελλάδα

Oι Φρουροί της Επανάστασης λέγεται ότι αξιοποιούν τις επαφές τους σε όλο τον κόσμο για να λειτουργήσουν το τρομοκρατικό τους δίκτυο

Ένα 65χρονος από το Πακιστάν που ζει στο Ιράν είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου, ο αρχηγός του τρομοκρατικού δικτύου που προετοιμαζόταν να χτυπήσει και στην Ελλάδα.

Ο 65χρονος παρουσιάζεται ως το πρόσωπο που στρατολόγησε τον 30χρονο με τον οποίο έκαναν τις επικοινωνίες οι δύο τρομοκράτες από το Πακιστάν που ετοίμαζαν χτύπημα στην Ελλάδα και συγκεκριμένο σε εστιατόριο που γίνονταν εβραϊκές συναγωγές στου Ψυρρή, αλλά συνελήφθησαν.

Στην πόλη Κομ στο Ιράν, όπου διαμένει ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, oι Φρουροί της Επανάστασης λέγεται ότι αξιοποιούν τις επαφές τους σε όλο τον κόσμο για να λειτουργήσουν το τρομοκρατικό τους δίκτυο, χρησιμοποιώντας συχνά νέους ανθρώπους από το Πακιστάν.

Αυτοί οι πράκτορες στη συνέχεια εντοπίζουν, στρατολογούν και κατευθύνουν ξένους μαχητές με θρησκευτικά και ιδεολογικά κίνητρα για να εκτελέσουν το έργο τους για λογαριασμό τους, μακριά από το Ιράν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισραηλινής Haaretz ο εγκέφαλος της επίθεσης κατεύθυνε τα δύο άτομα για την πραγματοποίηση της επίθεσης στην Ελλάδα μέχρι που συνελήφθησαν και ματαιώθηκε το σχέδιο τους.

Σύμφωνα με σχετικό δημόσιο ισραηλινής εφημερίδας, η έρευνα στην Ελλάδα ξεκίνησε πέρυσι μετά από πληροφορίες που παρείχε η Μοσάντ στις ελληνικές αρχές. Ηδη για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο άτομα που φέρονται να ετοίμαζαν μεγάλο  χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, στην Αθήνα.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024