Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θλίψη για τη Χασίγια, το λευκό τιγράκι - Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή της, έπαθε και ανακοπή

Θλίψη για τη Χασίγια, το λευκό τιγράκι – Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή της, έπαθε και ανακοπή

Δεν είναι καλά τα νέα για το λευκό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

«Εξαιρετικά απελπιστική» χαρακτήρισε την κατάσταση της Χασίγια, της μικρής τίγρη που βρέθηκε παρατημένη έξω από το Αττικό Πάρκο, η κυρία Νατάσσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, Νέμεσις, επικαλούμενη και τη γνωμοδότηση των 12 επιστημόνων για το ζώο.

Το λευκό τιγράκι έχει αφόρητους πόνους και όσα περιγράφει η κυρία Μπομπολάκη προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι.

«Παίρνει τριπλό σχήμα ισχυρών παυσίπονων και ναρκωτικό για να αντέχει τους πόνους. Έχει σπασμένα κόκκαλα κα τα πνευμόνια της συμπιέζονται. Έπαθε ανακοπή και έδωσαν αγώνα να την επαναφέρουν» λέει η επικεφαλής της «Νέμεσις».

«Πάνω από 20 επιστήμονες στους οποίους εστάλη το ιστορικό της Χασίγια έχουν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει ούτε 1 στο τρισ. να ζήσει πάνω από ένα μήνα» λέει στο in η κυρία Μπομπολάκη και φέρνει ως παράδειγμα κέντρο περίθαλψης στην Αμερική που είπε: «αν φτάσει σε εμάς η τίγρης…»

Η επίσημη απόφαση για τη μικρή τίγρη θα ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο όπως αναφέρεται και σε ανάρτηση της ΜΚΟ «Νεμεσις» στο Facebook αλλά όπως λέει η κυρία Μπομπολάκη «θα είναι λύτρωση για το ζώο, όχι ευθανασία» καθώς «ζει με αφόρητους πόνους».

Σημειώνεται ότι η κρισιμότητα της κατάστασης της Χασίγια, είχε επισημανθεί και στη συνεδρίαση της 12μελούς επιτροπής την περασμένη Τετάρτη. Στη συνεδρίαση σύμφωνα με την ενημέρωση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αποφασίστηκε η άμεση διενέργεια περαιτέρω διαγνωστικών εξετάσεων, οι οποίες θα συνέβαλαν καθοριστικά στην ασφαλέστερη τελική διάγνωση και πρόγνωση.

Για το λόγο αυτό, την Πέμπτη 30 Μαρτίου, το ζώο μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο εντός Αττικής, όπου λήφθηκαν δείγματα βιοψίας οστών. Το ληφθέν βιολογικό υλικό στάλθηκε για ιστοπαθολογικές εξετάσεις στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, του τμήματος Κτηνιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024