Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Genesis GV80 Coupe Concept: Σε νέα πιο γοητευτική διάσταση

Genesis GV80 Coupe Concept: Σε νέα πιο γοητευτική διάσταση

Η Genesis ετοιμάζεται να προσθέσει στην γκάμα του GV80 μια νέα coupe SUV έκδοση η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί ως έκδοση παραγωγής πριν το τέλος της χρονιάς και προς το παρόν συστήνεται ως ρεαλιστικό πρωτότυπο από την έκθεση της Νέας Υόρκης

To πολυτελές σκέλος της Hyundai ετοιμάζεται να εμπλουτίσει την γκάμα του με ένα νέο coupe-SUV με την μορφή του Genesis GV80 το οποίο πραγματοποιεί την πρεμιέρα του, αρχικά ως πρωτότυπο στην έκθεση της Νέας Υόρκης που ανοίγει αυλαία για το κοινό στις 7 Απριλίου. Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και οι λεπτομέρειες του concept προδίδουν ότι το τελικό προϊόν δεν θα απέχει σημαντικά από την επικείμενη έκδοση παραγωγής που θα ακολουθήσει λίγο αργότερα μέσα στην χρονιά.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς από την ονομασία του, το GV80 Coupe θα μοιράζεται τα ίδια χαρακτηριστικά με το ήδη γνωστό GV80 SUV το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε μια καινοτόμο αρχιτεκτονική δια χειρός Genesis. Σε ό,τι αφορά τα σχεδιαστικά στοιχεία που το διαφοροποιούν εκτός φυσικά από τη διαφορετική χάραξη της οροφής που μεταβάλει και το πίσω τμήμα, το GV80 Coupe διαθέτει μια πιο επιθετική όψη χάρη στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα καθώς και ένα σετ νέων φωτιστικών σωμάτων LED που εντάσσονται, κατά κάποιο τρόπο, αδιόρατα στο αμάξωμα ενώ το ίδιο ισχύει και για τους δείκτες αλλαγής πορείας.

Οι μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το GV80 SUV αφορούν το πίσω τμήμα που αντλεί τις επιρροές του από το X Speedium Coupe Concept με δύο λωρίδες LED να αναλαμβάνουν τον ρόλο των φωτιστικών σωμάτων και το πίσω παρμπρίζ να καταλήγει σε ένα επιβλητικό ducktail spoiler. Μειωμένοι σε μήκος είναι και οι πίσω πρόβολοι, δίνοντας στο σύνολο μια σαφώς πιο αθλητική σιλουέτα σε σχέση με την παραδοσιακή SUV έκδοση αμαξώματος του μοντέλου. Την εικόνα συμπληρώνουν τροχοί 22 ιντσών που δείχνουν απολύτως ρεαλιστικοί και για την έκδοση παραγωγής.

Εκεί που το GV80 Coupe θυμίζει περισσότερο concept είναι στο εσωτερικό το οποίο υιοθετεί τετραθέσια διάταξη με τέσσερα bucket καθίσματα και δοκούς ενίσχυσης της στρεπτικής ακαμψίας πίσω από τη δεύτερη σειρά, ένα χαρακτηριστικό που παραπέμπει σε πιο σπορ υλοποιήσεις και δεν αναμένεται να αποτελέσει μέρος της έκδοσης παραγωγής, χωρίς βέβαια να αποκλείεται το ενδεχόμενο η Genesis να επιδιώξει να εξελίξει και πιο σπορ εκδόσεις.

\Αυτό που σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται να αποτελέσει μέρος των επιλογών του GV80 Coupe είναι η δυνατότητα επταθέσιας διαμόρφωσης που προσφέρει το GV80 SUV καθώς η νέα σχεδίαση δεν αφήνει περιθώρια για κάτι τέτοιο.

Προς το παρόν η κορεατική φίρμα δεν δίνει στη δημοσιότητα τεχνικά χαρακτηριστικά αν και δεδομένα αυτά θα είναι κοινά με το GV80 που περιλαμβάνει στην γκάμα του κινητήρες βενζίνης V6 3,5 λίτρων ισχύος 380 ίππων, diesel 3.0 λίτρων 278 ίππων ενώ στη βάση της γκάμας τοποθετείται κινητήρας 2,5 λίτρων με ισχύ 304 ίππων.

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024