Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ για 12χρονη: «Επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως δίχτυ προστασίας, με ευθύνη του κράτους»

ΚΚΕ για 12χρονη: «Επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως δίχτυ προστασίας, με ευθύνη του κράτους»

«Πέρα απ’ το αυτονόητο αίτημα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης», σημειώνει το ΚΚΕ, «τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό, κοινωνικό σχέδιο για την πρόληψη τέτοιων αποκρουστικών εγκλημάτων και την κοινωνική προστασία κάθε παιδιού».

Την άγρια επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε η 12χρονη από τα Σεπόλια, θύμα βιασμού και μαστροπείας, σχολιάζει το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «αποκρουστική» επίθεση, που προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση.

Ταυτόχρονα, ο Περισσός τονίζει πως με αφορμή αυτή την υπόθεση, «επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως δίχτυ προστασίας, με ευθύνη του κράτους».

«Η αποτρόπαια βίαιη επίθεση σε βάρος της 12χρονης, θύματος βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, από άγνωστο άνδρα στο σπίτι που διαμένει, προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση», σημειώνει το ΚΚΕ.

Και προσθέτει πως «με αφορμή αυτή την υπόθεση, επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως δίχτυ προστασίας, με ευθύνη του κράτους, προκειμένου αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να επουλώσουν τα τραύματά τους και να ξεφύγουν απ’ τα δίχτυα διαφόρων κυκλωμάτων που τα απειλούν».

«Ανεύθυνες και επικίνδυνες διαρροές ακόμη και από την αρμόδια υφυπουργό»

Και επιπλέον, τονίζει ο Περισσός, «είναι και εκτεθειμένα εξαιτίας ανεύθυνων κι επικίνδυνων διαρροών, που έγιναν ακόμη και από την αρμόδια υφυπουργό».

«Είναι απαράδεκτο οι ανάγκες ολόπλευρης στήριξης των κακοποιημένων παιδιών να μένουν ανικανοποίητες, γιατί η χρηματοδότηση και στελέχωση των δημόσιων δομών λογαριάζονται ως ‘κόστος’ για το κράτος, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ», υποστηρίζει.

Και σημειώνει ότι «πέρα από το αυτονόητο αίτημα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό, κοινωνικό σχέδιο για την πρόληψη τέτοιων αποκρουστικών εγκλημάτων και την κοινωνική προστασία κάθε παιδιού».

Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΚΚΕ έχει καταθέσει «πολύ συγκεκριμένες προτάσεις».

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024