Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύντομη συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες

Σύντομη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες

«Η ένταξη της Φινλανδίας αποδεικνύει ότι το ΝΑΤΟ είναι μια συμμαχία αξιών», δήλωσε ο κ. Δένδιας, προσερχόμενος στην Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.

Μία σύντομη συνάντηση είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση αρχικά συμμετείχε και η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα, ενώ ακολούθως παρέμειναν οι Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι οποίοι είχαν σύντομη συνομιλία.

«Η ένταξη της Φινλανδίας αποδεικνύει ότι το ΝΑΤΟ είναι μια συμμαχία αξιών»

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως «σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα. Είναι κατ’αρχάς μια επέτειος, η 74η επέτειος της ίδρυσης του ΝΑΤΟ».

Και τόνισε πως «αυτή η πολύ σημαντική επέτειος συνδυάζεται με την είσοδο στη Συμμαχία μίας ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας, της Φινλανδίας».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, «νομίζω ότι η είσοδος της Φινλανδίας έχει μια άλλη σημειολογία. Ενισχύει την αντίληψη ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο η πιο επιτυχημένη αμυντική συμμαχία στην ιστορία αυτού του πλανήτη.

»Είναι επίσης μια συμμαχία αξιών, η οποία θα εμβαθύνει και θα προβάλλει αυτές τις αξίες τις οποίες υπερασπίζεται: Το Διεθνές Δίκαιο, την εδαφική ακεραιότητα, τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα», σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024