Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Ρώσου μπλόγκερ: Συνελήφθη η Ντάρια Τρεπόβα - Θεωρείται ύποπτη για την έκρηξη

Δολοφονία Ρώσου μπλόγκερ: Συνελήφθη η Ντάρια Τρεπόβα – Θεωρείται ύποπτη για την έκρηξη

Το προφίλ της Ντάρια Τρεπόβα που συνελήφθη ως ύποπτη για τη δολοφονία του Βλάντλεν Τατάρσκι.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη η Ντάρια Τρεπόβα, ύποπτη για τη δολοφονία του ειδικού σε στρατιωτικά θέματα μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, σε καφέ της Αγίας Πετρούπολης χθες Κυριακή.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ενέταξε το όνομα μιας γυναίκας στην λίστα με τους καταζητούμενους, την οποία ρωσικά ΜΜΕ κατονομάζουν ως ύποπτη για τη δολοφονία του Βλάντλεν Τατάρσκι.

Η γυναίκα αυτή ονόματι Ντάρια Τρεπόβα ταυτοποιήθηκε από κάποια ρωσικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ ως ύποπτη παρότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έκανε καμία αναφορά στη δολοφονία του Τατάρσκι στην ιστοσελίδα του.

Στο καφέ όπου βρισκόταν το θύμα εξερράγη βόμβα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ίδιος και να τραυματιστούν 32 άνθρωποι, εκ των οποίων οι δέκα σοβαρά.

Το βίντεο από την έκρηξη

Ποια είναι η Ντάρια Τρεπόβα

Διεθνή ΜΜΕ σκιαγραφούν το προφίλ της Τρεπόβα ως οπαδού του Ναβάλνι που αναφέρουν ότι είχε συλληφθεί ξανά σε αντιπολεμική διαδήλωση μαζί με τον σύζυγό της τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Τρεπόβα γεννήθηκε το 1997 κοντά στην Αγία Πετρούπολη και εμφανιζόταν να διαμένει στην κατοικία της γιαγιάς της. Σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης και εργάστηκε σε πολυκλινική.

Κατηγορούν την Ουκρανία

Ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος κατηγόρησε την Ουκρανία για την επίθεση, χωρίς να δώσει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του. Σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την άλλη, έκανε λόγο για «εγχώρια τρομοκρατία» η οποία καταστρέφει τη Ρωσία.

Ο Τατάρσκι, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μαξίμ Φομίν, είχε περισσότερους από 560.000 ακόλουθους στο Telegram και ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους μπλόγκερ για στρατιωτικά θέματα, που υπερασπιζόταν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αν και συχνά κατηγορούσε τα ανώτερα στελέχη του ρωσικού στρατού.

Το TASS, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, μετέδωσε ότι η βόμβα ήταν κρυμμένη σε ένα μικρό αγαλματίδιο το οποίο δόθηκε στον Τατάρσκι κατά την ομιλία του που εκφώνησε στο καφέ.

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024