Ο σταρ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Ντάμιαν Λίλαρντ, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Τζοέλ Εμπίντ και τον έθεσε το βασικό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του MVP.
Με την κανονική περίοδο του NBA να οδεύει προς το τελείωμά της, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν να παίξουν λιγότερα από 5 παιχνίδια ακόμη, η μάχη για την κατάκτηση του MVP έχει πάρει φωτιά.
Η κουβέντα, γίνεται ανάμεσα στον Τζοέλ Εμπίντ της Φιλαδέλφεια και τον νικητή των 2 προηγούμενων σεζόν, Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετς.
Ο σέντερ των 76ers, έχει φέτος 33 πόντους μέσο όρο και είναι ο πρώτος σκόρερ του NBA αν και για πολλούς αποτελεί το αουτσάιντερ, μιας και οι Νάγκετς του Γιόκιτς έχουν καλύτερο ρεκόρ.
Ο Λίλαρντ όμως στηρίζει τον Καμερουνέζο ψηλό και θεωρεί πως αυτός, πρέπει να είναι τελικά, ο νικητής του βραβείου.
Χαρακτηριστικά δήλωσε στο Dan Patrick Show: «Νομίζω ότι επειδή ήταν ο πιο κυριαρχικός παίκτης όλη τη σεζόν, η ομάδα του κερδίζει. Νιώθω ότι θα μπορούσε να κερδίσει το βραβείο ένα από τα τελευταία χρόνια, αλλά νομίζω ότι ο Γιόκιτς το κέρδισε και τις δύο φορές».
Ακόμη πρόσθεσε: «Απλώς πιστεύω ότι επειδή ήταν, για μένα, ο πιο κυριαρχικός παίκτης και κουβαλούσε την ομάδα του, δεν μπορείς να συνεχίσεις να το δίνεις σε έναν τύπο που το έχει κερδίσει δύο φορές στη σειρά. Ειδικά, όταν έχεις κάποιον σαν αυτόν, που αποδίδει στο ίδιο επίπεδο ή και υψηλότερο».
Όπως εκτιμά διοικητικό στέλεχος της Φενέρμπαχτσε, περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες οπαδοί της τουρκικής ομάδας θα στηρίξουν την ομάδα του Γιασικεβίτσιους στο F-4 της Αθήνας.
Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού της Αθήνας, με τους ερυθρόλευκους να μετρούν αντίστροφα για το… συναπάντημα με τη Φενέρμπαχτσε. Τι έχει κάνει όμως στη regular season απέναντι στις ομάδες του Final Four.
LIVE: Φράιμπουργκ – Άστον Βίλα. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φράιμπουργκ – Άστον Βίλα για τον τελικό του Europa League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1.