Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατέρρευσε τμήμα της οροφής σε τάξη δημοτικού στον Βόλο

Κατέρρευσε τμήμα της οροφής σε τάξη δημοτικού στον Βόλο

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός μαθητή ή δασκάλου.

Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο με απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις στις οποίες στεγάζονται σχολεία και πανεπιστήμια και από τα οποία καταρρέουν σοβάδες, τοίχοι ακόμα και τμήματα οροφής, με αποτέλεσμα μαθητές, φοιτητές αλλά και εκπαιδευτικοί να κινδυνεύουν και από τύχη προς το παρόν να αποφεύγονται κάποιοι τραυματισμοί.

Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός μαθητή ή δασκάλου στον Βόλο, καθώς τη Δευτέρα, κατέρρευσε τμήμα της οροφής στη ΣΤ’ τάξη του 18ου Δημοτικού Σχολείου.

Το ευτυχές στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το συμβάν έγινε στην ώρα του διαλείμματος και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς όπως φαίνεται στις φωτογραφίες κομμάτια της οροφής έπεσαν πάνω στην έδρα και στα πρώτα θρανία της αίθουσας.

Πηγή: Facebook

Πηγή: Facebook

Πηγή: Facebook

Πάντως το εν λόγω θέμα έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα με τα κτίρια ερείπια που στεγάζονται σχολικές μονάδες και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση ενός σεισμού, καθώς όπως φαίνεται στο κτίριο υπάρχουν και πάρα πολλές ρωγμές, κάτι που εγείρει ερωτήματα για το πόσο ασφαλές είναι για τους μαθητές και τους δασκάλους.

Πηγή: Facebook

Πηγή: Facebook

Πηγή: Facebook

Αναλυτικά η ανάρτηση

Η καταγγελία έγινε σε ανάρτηση σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης όπου επισυνάπτονται και φωτογραφίες: «3 Απριλίου 2023, 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου! Από τύχη δεν είχαμε τραυματίες σήμερα, καθώς την ώρα που χτύπησε το κουδούνι για να μπούμε μέσα από το τελευταίο διάλειμμα, ένα κομμάτι από την οροφή έπεσε πάνω στην έδρα και στα πρώτα θρανία στην αίθουσα της Έκτης τάξης! Η καθηγήτρια των Αγγλικών που είχε μάθημα την τελευταία ώρα μόλις είχε βγει από την αίθουσα για να βγάλει φωτοτυπίες, ενώ τα παιδιά ανέβαιναν τις σκάλες! Και σε άλλα σημεία του κτιρίου έχουν ανοίξει ρωγμές (τι θα γίνει άραγε σε κάποιο σεισμό;;;), ενώ παρόμοιο περιστατικό είχαμε και πριν μερικά χρόνια! Ντροπή και αίσχος»!

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024