Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρομοκρατία: Η «δίψα» για χρήμα των Πακιστανών και η σκηνοθετημένη δολοφονία - Πώς προσπάθησαν να ξεγελάσουν τον εγκέφαλο στο Ιράν

Τρομοκρατία: Η «δίψα» για χρήμα των Πακιστανών και η σκηνοθετημένη δολοφονία – Πώς προσπάθησαν να ξεγελάσουν τον εγκέφαλο στο Ιράν

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση των Πακιστανών στην Ελλάδα που φέρεται να στρατολογήθηκαν σε τρομοκρατικό δίκτυο έχοντας ως βασικό κίνητρο να εισπράξουν χρήματα σκοτώνοντας αθώους πολίτες

Το πόσο ισχυρό ήταν το οικονομικό κίνητρο για τον 27χρονο Χαϊντέρ που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στον τρομοκρατικό πυρήνα των Πακιστανών στην Ελλάδα, αποτυπώνεται στη δικογραφία της υπόθεσης μέρος της οποίας είδε το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο Τύπο.

Μεταξύ άλλων αποκαλύπτεται και μια εικονική δολοφονία που σκηνοθετήθηκε προκειμένου ο 27χρονος να λάβει τα χρήματα που του υποσχόταν ο εγκέφαλος του τρομοκρατικού δικτύου, ο 30χρονος Σάνι που μένει στο Ιράν.

Ο 30χρονος ήθελε να πειστεί ότι ο 27χρονος μαζί με τον 29χρονο τους οποίους είχε στρατολογήσει στην Ελλάδα, μπορούσαν να διαπράξουν ή να οργανώσουν δολοφονίες.

Στις πιέσεις που δεχόταν ο 27χρονος Χαιντέρ και προκειμένου να εισπράξει την «αποζημίωση» που το έταζε για αυτόν τον λόγο ο Σάνι, δεν δίστασε να σκηνοθετήσει μια εικονική δολοφονία, αποστέλλοντας μάλιστα και φωτογραφίες ως «αποδείξη» του φόνου.

Η συνομιλία

Συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου 2023 σε μία συνομιλία του Σάνι με τον Χαϊντέρ αναφέρονται σε μια δολοφονία που φέρεται να διέπραξε ο 27χρονος.

Ο Σάνι όμως αμφιβάλλει και ζητά περισσότερες αποδείξεις καθώς έχει πρόβλημα με τα άλλα μέλη της οργάνωσης: «Σκοτώσατε έναν άνθρωπο, δεν είναι ότι δεν έγινε τίποτα. Σε παρακαλώ να βρεις τρόπο να το αποδείξεις. Αν δεν καταφέρω να τους πείσω ότι είναι αληθινό, αυτοί θα με διώξουν από την ομάδα τους και θα μου ζητήσουν όλα τα λεφτά πίσω. Εχω την οικογένειά μου εδώ, μπορεί αυτό να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα» γράφει ο Σάνι, ο φερόμενος καθοδηγητής.

Ο Χαϊντέρ απαντά: «Ημουν εκεί, ήταν τρία άτομα και τον μαχαίρωσαν. Εγώ ο ίδιος τράβηξα το βίντεο και ήταν μαζί μου και άλλοι. Οι άλλοι επίτηδες βρίσκουν λάθη».

Με αίμα ζώου

Η δολοφονία, όπως προκύπτει και από την αστυνομική έρευνα, ήταν ψεύτικη. Ο Χαϊντέρ είχε σφάξει κάποιο ζώο, τα αίματα τα τοποθέτησε πάνω σε κάποιον «κομπάρσο» και έστειλε τη φωτογραφία στον Σάνι ως απόδειξη της δολοφονίας και του σκληρού προφίλ του.

Αυτό αποδεικνύεται και από τη συνομιλία που εντοπίστηκε στο κινητό του Χαϊντέρ με έναν άλλον ομοεθνή του.

Σε αυτή ο 27χρονος εκφράζει ανησυχία για την αντίδραση του Σάνι και των άλλων μελών της ομάδας του που προσπάθησε να εξαπατήσει. Συγκεκριμένα γράφει τα εξής: «Εσύ τι νομίζεις; Αυτοί δεν είναι μικρά, παιδιά πράκτορες είναι. Τι νομίζεις ότι μπορούμε να τους κοροϊδέψουμε με τα λόγια και αυτοί να μας πιστέψουν;».

Από το δικογραφία προκύπτει επίσης ότι η Αστυνομία εντόπισε τον Πακιστανό που δέχθηκε να υποδυθεί το θύμα της δολοφονίας έναντι αμοιβής και εξετάστηκε από τις Αρχές.

«Με έντυσε με ματωμένα ρούχα»

Στην κατάθεση του ο συγκεκριμένος Πακιστανός είπε ότι γνωρίστηκε με τον Χαϊντέρ τα Χριστούγεννα του 2022 και στις αρχές Ιανουαρίου δέχτηκε τηλεφώνημα από τον 27χρονο ο οποίος του είπε ότι θα του έδινε 2.500 ευρώ αρκεί να παραστήσει τον δολοφονημένο.

Όπως είπε «αποδέχτηκα την πρόταση και μέσα Ιανουαρίου πήγα σε μία μονοκατοικία στους Αγίους Αναργύρους για να κάνω αυτό που μου ζήτησαν. Εκεί με περίμενε Χαϊντέρ και με ενημέρωσε ότι είχε σφάξει μία κατσίκα με σκοπό να χρησιμοποιήσει το αίμα και τα εντόσθιά της ώστε να φανεί πιο πειστική η δολοφονία. Στη συνέχεια με έντυσε με ρούχα που έφεραν αίμα, με ξάπλωσε στο πάτωμα και με τράβηξε βίντεο ενώ έκανα τον δολοφονημένο. Τελικά δεν έλαβα την αμοιβή».

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024