Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
TikTok: Το ΝΑΤΟ απαγορεύει την εφαρμογή στις συσκευές του - Ανησυχίες για την ασφάλεια

TikTok: Το ΝΑΤΟ απαγορεύει την εφαρμογή στις συσκευές του – Ανησυχίες για την ασφάλεια

«Το TikTok δεν είναι προσβάσιμο από συσκευές του ΝΑΤΟ», δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος της Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ απαγόρευσε επίσημα στους υπαλλήλους του να κατεβάζουν και να χρησιμοποιούν την εφαρμογή TikTok στις συσκευές που τους παρέχει η Συμμαχία, επικαλούμενο ανησυχίες για την ασφάλεια, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους με γνώση της υπόθεσης που μίλησαν στο CNN.

Το πρωί της Παρασκευής, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έστειλαν ένα μήνυμα στα μέλη του προσωπικού, με το οποίο ανακοίνωσαν την απαγόρευση. Το σημείωμα σηματοδότησε την επίσημη απαγόρευση της πλατφόρμας, αν και το TikTok ήταν ούτως ή άλλως αδύνατο να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές που παρέχει το ΝΑΤΟ, εξαιτίας τεχνολογικών περιορισμών, όπως μετέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ έχει αυστηρές προδιαγραφές για τον καθορισμό των εφαρμογών για επίσημη επαγγελματική χρήση. Το TikTok δεν είναι προσβάσιμο από συσκευές του ΝΑΤΟ», δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος της Συμμαχίας.

Διεθνές μπλόκο

Το ΝΑΤΟ είναι ο τελευταίος οργανισμός που απαγορεύει την εφαρμογή, εν μέσω ανησυχιών για πιθανή πρόσβαση της κινεζικής κυβέρνησης στα δεδομένα των χρηστών του TikTok, μέσω της κινεζικής μητρικής εταιρείας, της Bytedance. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία και άλλα κράτη έχουν ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή σε κυβερνητικές συσκευές. Παρόμοια απόφαση έλαβε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο CEO του TikTok, Shou Chew, υποστήριξε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι η εταιρεία είναι απολύτως ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επιρροή του Πεκίνου, ισχυριζόμενος πως δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του κανένα στοιχείο που να συνηγορεί στο ότι η κινεζική κυβέρνηση είχε πρόσβαση σε δεδομένα. «Δεν μας ζήτησαν ποτέ, δεν δώσαμε ποτέ», πρόσθεσε, λέγοντας ότι το TikTok μεταφέρει τα δεδομένα του στις ΗΠΑ, για να αποθηκεύονται σε αμερικανικό έδαφος από την εταιρεία Oracle.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024