Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βεζένκοφ: «Δεν έχω γίνει ακόμα Σπανούλης ή Πρίντεζης»

Βεζένκοφ: «Δεν έχω γίνει ακόμα Σπανούλης ή Πρίντεζης»

Ο Σάσα Βεζένκοφ τόνισε με δηλώσεις του πως ακόμα δεν έχει γίνει ο ηγέτης του Ολυμπιακού όπως οι, Σπανούλης, Πρίντεζης.

Ο Ολυμπιακός ακόμη κι όταν δεν παίζει καλά… νικάει! Το έκανε και χθες (31/3), απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ. Ο Σάσα Βεζένκοφ πέτυχε 19 πόντους, ενώ -παρά τα 0/3 τρίποντα έως τότε- ευστόχησε και στο πρώτο και καθοριστικό τρίποντο, 3:59΄΄ πριν τη λήξη, όταν οι «πράσινοι» είχαν μειώσει στον πόντο (68-67).

Μαζί με τον απίστευτο Τόμας Ουόκαπ και τον καταλυτικό στη ρακέτα Τάρικ Μπλακ, οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη 13η σερί νίκη επί του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις. Πλέον, η ομάδα του Πειραιά χρειάζεται μία νίκη στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές (με τον αδιάφορο Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι) και την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, για να προκριθεί ως πρώτη της κανονικής περιόδου, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στα πλέι οφ της Euroleague.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο 27χρονος φόργουορντ των «ερυθρόλευκων», Σάσα Βεζένκοφ, που έχει βάλει πλώρη και για τον τίτλο του MVP στη διοργάνωση φέτος, δεν εστίασε μόνο στο ματς με τους «πράσινους» και τη δίψα των παικτών του Ολυμπιακού για τίτλους. Απάντησε και για ποια είναι αυτά τα στοιχεία που άλλαξαν στον Ολυμπιακό αυτή τη σεζόν εν συγκρίσει με τις προηγούμενες, αλλά και για τις αλλαγές στον ίδιο του τον εαυτό.

«Με έχει αγκαλιάσει όλος ο οργανισμός, όλα τα παιδιά, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Από τον πρόεδρο μέχρι τον άνθρωπο που δουλεύει πίσω από τις κάμερες» σπεύδει ν’ αναγνωρίσει όλους όσοι τον έχουν βοηθήσει στην ανέλιξή του σε παίκτη elite.

Και στην ερώτηση, αν ήταν προετοιμασμένος, αν τον γνώριζε πως θα γίνει εκείνος ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού μετά τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, ο Σάσα Βεζένκοφ, αρνείται ν’ αποδεχτεί τον όρο «ηγέτης» και τη σύγκριση μαζί τους: «Ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού δεν έχω γίνει ακόμη. Αυτά τα παιδιά έχουν γράψει ιστορία, είναι θρύλοι του Ολυμπιακού, είναι σύμβολα και δεν μπαίνει κανείς στην κουβέντα του Ολυμπιακού με αυτούς τους δύο. Όμως, η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα, το έχουν πει και οι ίδιοι».

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Σάσα Βεζένκοφ στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

-Μία ακόμη φορά, αυτή η ομάδα έδειξε πως «όπλο» της είναι η δυνατότητά της να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου και ν’ αντιδρά ακόμη κι όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο; «Δεν παίξαμε καλά σήμερα, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι. Παλέψαμε, ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο, χάσαμε πολύ εύκολα το +9 που είχαμε. Απλά, έτσι είναι τα ματς με τον Παναθηναϊκό. Είναι δύσκολα, πάντα θέλουμε να τους νικάμε, πάντα θέλουν κι εκείνοι να μας κερδίζουν. Σημασία έχει να γίνονται ωραίοι αγώνες σε κόσμια πλαίσια και να το χαίρονται και οι δύο ομάδες. Νικήσαμε, είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί θέλουμε να παραμείνουμε στην πρώτη θέση της Euroleague. Υπάρχουν ακόμη δύο αγώνες και πάμε να τα δώσουμε όλα».

-Ήταν καλά διαβασμένος ο Σερέλης ή η δική σας αστοχία στα περιφερειακά σουτ επέτρεψε στον Παναθηναϊκό ν’ απειλεί; «Είναι ένας συνδυασμός. Είναι σπάνιο να τελειώνουν τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό με μεγάλες διαφορές. Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, που έχει αλλάξει προπονητή και που θα παλέψουν για τον τελευταίο στόχο που έχει μείνει, δηλαδή το πρωτάθλημα. Το ξέρουμε. Εμείς είμαστε διψασμένοι, ταπεινοί, πεινασμένοι και βλέπουμε ένα ένα τα παιχνίδια και τους στόχους που έχουμε θέσει».

-Τρεις παίκτες διεκδικείτε ισάξια τον τίτλο του MVP του αγώνα: Εσύ, ο Τόμας Ουόκαπ και ο Τάρικ Μπλακ. Σάσα, εσύ που βρίσκεται αρκετά χρόνια πια στον Ολυμπιακό, τι άλλαξε εν συγκρίσει με πριν και είστε μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία;  «Είναι σημαντικό ότι έχουμε έναν κορμό και με Έλληνες, αλλά και με ξένους παίκτες που είναι πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα. Ο Σακίλ (σ.σ. ΜακΚίσικ) είναι πέντε, ο Τόμας (σ.σ. Ουόκαπ) μαζί με τον Μουσταφά (σ.σ. Φαλ) είναι δύο, οπότε αυτό βοηθά πάρα πολύ στο καλό κλίμα. Ξέρουμε ο ένας τον άλλον, τις παραξενιές και τα καλά του άλλου, οπότε αυτό βοηθά πάρα πολύ στο να υπάρχει και μία ομοιογένεια στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει θυσιάσει το “ εγώ” και το έχουμε βάλει κάτω από το “ εμείς”, για να πετύχει η ομάδα».

-Θυμάμαι την πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό, πρώτη και του Ντέιβιντ Μπλατ ενώ έβαζες τα τρίποντα στις προπονήσεις… δεν σου έμπαιναν στον αγώνα την πρώτη σεζόν. Και από τη δεύτερη χρονιά σου, όταν άρχισες να παίρνεις περισσότερο χρόνο… η εξέλιξή σου είναι ραγδαία και θεωρείσαι ο καλύτερος παίκτης της Euroleague. «Μου αρέσει η δουλειά. Κάποια πράγματα δεν τα έκανα τόσο καλά. Έχω βάλει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι μου και στην ομάδα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι με έχει αγκαλιάσει όλος ο οργανισμός, όλα τα παιδιά, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Από τον πρόεδρο μέχρι τον άνθρωπο που δουλεύει πίσω από τις κάμερες. Όλοι έχουμε άριστες σχέσεις. Σίγουρα θα έρθουν και δύσκολες στιγμές, θα έρθουν και αποτυχίες. Το πιο σημαντικό είναι να ξεχνάμε ό,τι έγινε το ίδιο βράδυ και να συνεχίζουμε να οδεύουμε προς τον στόχο μας».

Σάσα, όταν ο Σπανούλης «κρέμασε τα παπούτσια του», εν συνεχεία ο Γιώργος Πρίντεζης, οι δύο ηγέτες, πολλοί πίστευαν πως δεν θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να καλύψει το κενό τους. Εσύ ένιωθες, ήξερες πως θα ήσουν ο επόμενος ηγέτης; «Ο επόμενος ηγέτης δεν έχω γίνει ακόμη. Αυτά τα παιδιά έχουν γράψει ιστορία, είναι θρύλοι του Ολυμπιακού, είναι σύμβολα και δεν μπαίνει κανείς στην κουβέντα του Ολυμπιακού με αυτούς τους δύο. Όμως, η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα, το έχουν πει και οι ίδιοι. Όπως όταν ήρθαν αυτοί, έφυγαν κάποιοι προηγούμενοι, η ομάδα είχε δύσκολες στιγμές, μετά ξανανέβηκε στην κορυφή, έτσι κι εμείς. Δεν ήταν όλα ρόδινα. Το 2018, το 2019, το 2020 δεν μπαίναμε στα πλέι οφ, οπότε δεν είναι ότι ξαφνικά γυρίσαμε ένα κουμπί και είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη ή στη regular season, έχουμε δουλέψει πολύ, έχουμε πονέσει πολύ, έχουμε πέσει και έχουμε ξανασηκωθεί. Έχουμε φτιάξει μία οικογένεια».

-Διαλέγεις… αντίπαλο για τα πλέι οφ; «Δεν διαλέγω αντίπαλο. Όποιος έρθει! Πάμε για το 100%!».

-Το Κάουνας… το ονειρεύεσαι, στον ύπνο σου; «Όχι… είναι ακόμη πολύ μακριά… ».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024