Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: Από σήμερα αυξάνεται και φτάνει τα 780 ευρώ

Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: Από σήμερα αυξάνεται και φτάνει τα 780 ευρώ

«Η αύξηση αυτή ήταν επιβεβλημένη, δεν μας λύνει όμως από μόνη της το πρόβλημα» σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον κατώτατο μισθό.

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού, που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1 Απριλίου, αναφέρεται με ανάρτησή του στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν είναι πρωταπριλιάτικο» αναφέρει χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του και εύχεται καλό μήνα.

«Από 1η Απριλίου αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και φτάνει τα 780 ευρώ. Πόσο τον παραλάβαμε; 650 ευρώ το 2019. Αυτό σημαίνει πως σε τέσσερα χρόνια αυξήθηκε κατά 20%» σημειώνει και καλεί όσους αμφισβητούν την αύξηση, να πάρουν ένα κομπιουτεράκι.

«Και επειδή άκουσα μερικούς να το αμφισβητούν, ας πάρουν το κινητό τους να κάνουν μία απλή πράξη. 650 επί 1,2 μας κάνει 780. Η αύξηση αυτή ήταν επιβεβλημένη, δεν μας λύνει όμως από μόνη της το πρόβλημα» ξεκαθαρίζει. Όπως αναγνωρίζει, «ξέρω πολύ καλά πως οι μισθοί στην χώρα μας είναι χαμηλοί και αυτό πρέπει να αλλάξει» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια εξηγεί πως για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, θα πρέπει η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται, και οι εταιρείες να μπορούν να δίνουν πιο υψηλούς μισθούς.

«Το 2019 είχα υποσχεθεί πως θα μειώσουμε τους φόρους, και θα φέρουμε επενδύσεις και ανάπτυξη. Και τα τρία αυτά έχουν γίνει. Μόνο έτσι, μπορούν να συνεχίσουν να αυξάνονται οι μισθοί. Και αυτή είναι η δέσμευσή μας και για την επόμενη τετραετία. Απλά και καθαρά, καλύτεροι μισθοί για όλους» καταλήγει ο πρωθυπουργός.

@kyriakosmitsotakis_ Από σήμερα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός σε 780 Ευρώ #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Μητσοτάκης για αύξηση μισθών: «Στο υψηλότερο σημείο που έχει βρεθεί έως σήμερα»

Σε προηγούμενη ανάρτηση για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «στο τέλος του μήνα, 585.000 εργαζόμενοι συμπολίτες μας θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται», προσθέτοντας πως «από το 2019, όταν και αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού φτάνει στο 20%».

Παράλληλα, αναγνωρίζει πως «οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμη χαμηλοί. Προφανώς η νέα αύξηση δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα», ωστόσο «η χώρα μας -χάρη στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας που πετυχαίνουμε τα τελευταία χρόνια- σταδιακά συγκλίνει με την Ευρώπη στα εισοδήματα».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024