Ο Δήμος απομακρύνει όλο το σύστημα της καμινάδας από το σχολείο και θα ζητήσει την πιστοποίηση ασφαλείας από εξειδικευμένους φορείς πιστοποίησης.

Ο Δήμος Ιλίου προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την αποκόλληση μέρους της καμινάδας του 3ου Δημοτικού σχολείου:

«Την 29 Μαρτίου 2023, ημέρα Τετάρτη, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, ριπές ανέμου συνέβαλαν στην αποκόλληση του μεταλλικού καπέλου της καμινάδας από την οροφή του κτιρίου και την ρίψη του εντός του προαύλιου χώρου της εν λόγω σχολικής μονάδας. Το σώμα της καμινάδας παρέμεινε στο ακέραιο στην θέση του και δεν υπέστη καμία βλάβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοκ στα Ιωάννινα: Μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων - Υποχώρησε περίφραξη σχολείου

Ο εντοπισμός μίας τέτοιας φθοράς της βάσης στήριξης του καπέλου δύσκολα θα μπορούσε να παρατηρηθεί μακροσκοπικά, τόσο από τις τακτικές επιθεωρήσεις των υπηρεσιών μας, όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του σχολείου, προκειμένου να ενταχθεί στο πλαίσιο των εργασιών ετήσιας συντήρησης της σχολικής μονάδας, καθώς ο τρόπος σύνδεσής του καπέλου με το σώμα της καμινάδας είναι αφανής και καλυπτόμενος από το ίδιο το τριγωνικό καπέλο της.

Πάραυτα, ο Δήμος έχοντας ως μέλημά του τη διασφάλιση της ομαλούς λειτουργίας του σχολείου και με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ασφάλειας της μαθητικής κοινότητας, θα προβεί με δικά του συνεργεία αύριο Σάββατο και εκτός ωραρίου λειτουργίας της σχολικής μονάδας στην προληπτική απομάκρυνση όλου του συστήματος της καμινάδας, ενώ παράλληλα θα φροντίσει για την άμεση αντικατάστασή του με νέο, σύγχρονων προδιαγραφών.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος θέλοντας να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς του, πέραν των τακτικών ελέγχων που διενεργούνται από τις υπηρεσίες μας, θα μεριμνήσει και για την αξιολόγησή τους από εξειδικευμένους φορείς πιστοποίησης».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr