Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι μειονότητες και οι πρόσφυγες το νέο «όπλο» τρομοκρατίας του Ιράν

Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι μειονότητες και οι πρόσφυγες το νέο «όπλο» τρομοκρατίας του Ιράν

Την στενότερη σχέση Ελλάδας – Ισραήλ την τελευταία 10ετία, υπογραμμίζει η εφημερίδα The Jerusalem Post.

Σίγουρο είναι το Ισραήλ ότι πίσω από τις συλλήψεις των 2 ανδρών Πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι σχεδίαζαν να χτυπήσουν ισραηλινό εστιατόριο, που λειτουργούσε και ως εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή, κρύβεται το Ιράν.

Δημοσίευμα της Jerusalem Post, κάνει λόγο για εκτεταμένη ιρανική υποδομή με δράση σε πολλές χώρες και στόχο τα ισραηλινά και εβραϊκά συμφέροντα.

Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν αποκαλύψει την ξένη υπηρεσία πληροφοριών που παρείχε βοήθεια στην έρευνα, αλλά ανέφεραν ότι ερευνούν την πιθανότητα οι ύποπτοι να σχεδίαζαν επιπλέον επιθέσεις στην Ελλάδα, γράφει το ίδιο δημοσίευμα.

Έφτασαν… από την Τουρκία

Υπογραμμίζει δε ότι οι δύο ύποπτοι εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από τη γειτονική Τουρκία και ότι βρίσκονταν στη χώρα για τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

H Jerusalem Post στηλιτεύει τη σιωπή των Ιρανών για το ζήτημα, χαρακτηρίζοντας την σύνηθες φαινόμενο, επαναφέροντας παλαιότερο περιστατικό από τον Μάρτιο, οπότε ένας άνδρας μπήκε στο Ισραήλ και τοποθέτησε ένα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε μια διασταύρωση κοντά στο Μεγιδδώ.

«Αρχικά επικράτησε σιωπή από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, ωστόσο αργότερα, η σιίτικη οργάνωση προειδοποιήσει το Ισραήλ να μην απαντήσει», με άλλα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για μια νέα τακτική της Χεζμπολάχ.

Η νέα τακτική των Ιρανών

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Ιράν και οι «πληρεξούσιοι» του έχουν σχεδιάσει πολλές τέτοιες συνωμοσίες όλα αυτά τα χρόνια κατά εβραϊκών στόχων στην Τουρκία, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Στο παρελθόν, το Ιράν είχε προσπαθήσει επίσης να πλήξει ισραηλινούς στόχους στην Ινδία, την Ταϊλάνδη, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και αλλού, γράφει  η Jerusalem Post, που παρουσιάζει την εκμετάλλευση των μειονοτήτων και των προσφύγων ως μια νέα αποτελεσματική τακτική του Ιράν για να στρέφεται κατά των ισραηλινών και εβραϊκών συμφερόντων σε όλο τον κόσμο.

Αναφέρει  μάλιστα ως παράδειγμα τις ιρανικές κυβερνοεπιθέσεις στην Αλβανία.

Καταλήγοντας η ισραηλινή εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν γίνει πολύ πιο στενοί εταίροι την τελευταία δεκαετία, μεταξύ άλλων σε θέματα ασφάλειας και ενέργειας, και τονίζει ότι καθοδόν προς το καλοκαίρι οποιεσδήποτε ανησυχίες για τρομοκρατικές απειλές στην Ελλάδα θα είναι σημαντικές.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024