Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Ενδέχεται ο Πούτιν να έρθει στην Τουρκία τον ερχόμενο μήνα

Ερντογάν: Ενδέχεται ο Πούτιν να έρθει στην Τουρκία τον ερχόμενο μήνα

Εγκαίνια στον πυρηνικό σταθμό που κατασκευάζεται στο Ακουγιου ενδέχεται να φέρουν τον Πούτιν στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να επισκεφθεί τον ερχόμενο μήνα την Τουρκία με αφορμή τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιου (27 Απριλίου), είπε χθες Τετάρτη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Pavel Golovkin).

Ζωτικής σημασίας

«Ο κ. Πούτιν ενδέχεται να έρθει στην Τουρκία για την τελετή των εγκαινίων. Ειδάλλως, ενδέχεται να συμμετάσχει διαδικτυακά σε αυτήν», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ χθες Τετάρτη στα τηλεοπτικά δίκτυα A Haber και ATV.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ο πυρηνικός σταθμός στο Ακουγιου αποτελεί επένδυση ζωτικής σημασίας για την Τουρκία αφού θα αναβαθμίσει το ενεργειακό δίκτυο της χώρας.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, ο πρώτος αντιδραστήρας στο Ακουγιου θα τεθεί σε λειτουργία φέτος και το έργο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το 2025.

Η ανέγερση του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία συμφωνήθηκε το 2010 με θυγατρική της ρωσικής κρατικής εταιρίας Rosatom.

Ο πυρηνικός σταθμός στην επαρχία της Μερσίνας, στα νότια παράλια της Τουρκίας, θα έχει τέσσερις αντιδραστήρες συνολικής ισχύος 4,8 GW, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ανησυχίες

Κατασκευάζεται 338 χιλιόμετρα δυτικά από το επίκεντρο του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που ισοπέδωσε ολόκληρες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Εχει σχεδιαστεί ν’ αντέχει σεισμούς μεγέθους 9 βαθμών και δεν υπέστη ζημιές από τις πρόσφατες δονήσεις.

Ωστόσο, το μέγεθος του τελευταίου σεισμού, του ισχυρότερου και φονικότερου στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας, εντείνει τις ανησυχίες για την κατασκευή της μονάδας τόσο κοντά στο μεγάλο ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024