Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Παιδείας: Διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων - Τα αιτήματα τους

Υπουργείο Παιδείας: Διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων – Τα αιτήματα τους

«Ακούστε το καλά τι λενε οι φοιτητές, τώρα αναβάθμιση σε όλες τις σχολές» και «Θέλουμε πτυχία με αξία οχι διαβατήρια για την ανεργία» είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Συγκέντρωση Φοιτητικών Συλλόγων των ΣΕΤΠ (Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού), ΣΕΤ (Σχολή Επιστημών Τροφίμων), ΣΜΗΧ (Σχολή Μηχανικών) του ΠΑΔΑ (Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΜΗΧ, ΣΕΥ (Σχολή Επιστημόνων Υγείας) του ΔΙΠΑΕ (Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας) και ΣΜΗΧ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο υπουργείο Παιδείας για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.

Τις αποφάσεις τους στηρίζουν δεκάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι ανά τη χώρα. Αντίστοιχη συγκέντρωση – κινητοποίηση γίνεται και στη Λάρισα.

Ζητούν να αναγνωριστούν τα πτυχία τους, να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη ώστε να παρθούν μέτρα ουσιαστικής
αναβάθμισης των σπουδών τους.

«Ακούστε το καλά τι λενε οι φοιτητές, τώρα αναβάθμιση σε όλες τις σχολές» και «Θέλουμε πτυχία με αξία οχι διαβατήρια για την ανεργία» είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Οι φοιτητές ζήτησαν συνάντηση με αρμόδιο του υπουργείου, λέγοντας πως δεν θα υποχωρήσουν εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους.

Ανάμεσά στους φοιτητές που συγκεντρώθηκαν να διαδηλώσεις έξω από το υπουργείο βρίσκεται και η Αφροδίτη Κτένα, καθηγήτρια και υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024