Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Μακρής: Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία του - Αθώος ο ένας κατηγορούμενος

Γιάννης Μακρής: Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία του – Αθώος ο ένας κατηγορούμενος

Ο 37χρoνος αδελφός του που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, αθωώθηκε, κατά πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

Ισόβια κάθειρξη, όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον 33χρονο βούλγαρο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Βούλας.

Επιπλέον με βάση τη δικαστική απόφαση επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την χορήγηση ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Αντιθέτως ο 37χρoνος αδελφός του που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, αθωώθηκε, κατα πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

«Εγώ τον άνδρα μου θέλω»

Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω» δήλωσε η σύζυγός του, Βικτώρια Καρύδα, που βρέθηκε στο Εφετείο. «Εγώ τον άνδρα μου θέλω».

«Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί» ανέφερε από πλευράς του ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μαρακάκης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024