Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Εθνική ομάδα, η Νέα Φιλαδέλφεια και η θέση που (μας) πονά

Η Εθνική ομάδα, η Νέα Φιλαδέλφεια και η θέση που (μας) πονά

Τρεις σκέψεις για την εθνική ομάδα.

Τρεις σκέψεις μετά την παρθενική παρουσία της εθνικής ομάδας στην έδρα της ΑΕΚ, το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

1. Προ ετών, μολονότι οι διεθνείς ήταν ικανοποιημένοι από τις παροχές του Γ. Καραϊσκάκης και όσα ζούσαν εκεί, αποφάσισε η (τότε) διοίκηση της ομοσπονδίας να πάρει την εθνική ομάδα από το Νέο Φάληρο.

Κοντολογίς, να αφήσει το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας. Ο λόγος; Ορισμένοι υποστήριζαν πως οι διεθνείς εκτός Ολυμπιακού ήταν εκεί πρόσωπα ανεπιθύμητα, δεν βίωναν ζεστασιά, ο κόσμος δεν τους αγκάλιαζε. Αποτέλεσμα; Ούτε στο Ηράκλειο μεταφέρθηκε η έδρα γιατί γήπεδο της προκοπής δεν υπήρχε, ούτε στην Τούμπα, κάποια ματς έπαιξε στη Ριζούπολη (!) και άλλα στο «κρύο» ΟΑΚΑ.

Επιλογή, της πλάκας. Αραγε, τι έχουν να πουν οι νυν διοικητικοί της ΕΠΟ; Είδαν τι συνέβη όταν εμφανίστηκε ο Πασχαλάκης το βράδυ της Δευτέρας στο γήπεδο; Μήπως τον έβριζαν τον «άσο» οπαδοί; Όχι το σύνολο, αλλά μια χούφτα ατόμων εκστόμισαν ύβρεις βαριές σε βάρος του ερυθρόλευκου γκολκίπερ. Θα κάνει κάτι για το συγκεκριμένο θέμα η ΕΠΟ ή εκτιμά πως η Νέα Φιλαδέλφεια θα στηρίζει όλους τους ποδοσφαιριστές που φέρουν το εθνόσημο;

2. Οι περισσότεροι είχαν την πεποίθηση πως το αχανές Ολυμπιακό Στάδιο δεν προσφερόταν για έδρα μιας ομάδας που θέλει να διεκδικεί προκρίσεις και διακρίσεις. Και παράλληλα ήταν ανάγκη να μετακομίσει σε ένα γήπεδο-έδρα.

Συνέβη. Με συνοπτικές διαδικασίες. Εστω κι αν το γήπεδο έχει ακόμη προσωρινή άδεια και αυτό γίνεται για ακόμη αδιευκρίνιστους λόγους. Αλλά στο φιλικό ραντεβού με τη Λιθουανια, που ναι, δεν είναι εμπορικός αντίπαλος, ζήτημα είναι αν πήγαν πάνω από 10.000 στο γήπεδο.

Για φανατισμό και στήριξη της ομάδας του Πογέτ, ούτε λόγος. Ούτε για «πίεση» στον αντίπαλο και ατμόσφαιρα που θα δίνει φτερά στους ποδοσφαιριστές. Μήπως, λοιπόν, κάτι έγινε λάθος και δεν επιτεύχθηκε ο στόχος; Μπορεί πάλι στα επόμενα παιχνίδια να γίνει καλύτερη οργάνωηση.

3. Και ένα αγωνιστικό. Αμιγώς αγωνιστικό: όλοι καμαρώνουν για τη μεσοεπιθετική πληρότητα της εθνικής ομάδας και την ποιότητα που έχει. Μάλλον δεν είναι ακριβές το συγκεκριμένο. Πέλκας. Μπακασέτας. Μάνταλος. Φορτούνης. Κωνσταντέλιας. Κάπου εδώ ας μπει τελεία.

Αρέσει ή όχι, το μείζον θέμα της ενδεκάδας που κατεβάζει ο Πογέτ έχει να κάνει με την απουσία ενός …Μήτρογλου. Για να μην πάμε στον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών, τον Νίκο Αναστόπουλο που παρεμπιπτόντως ακόμη δεν έχει τιμηθεί από την Ομοσπονδία για την προσφορά του. Δεν έχει έναν σέντερ φορ ολκής.

Ο Γιακουμάκης όταν του ζητήθηκε, πάλεψε, αλλά δεν μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του. Ο δε Παυλίδης, βάζει γκολ στην Ολλανδία, με την εθνική ωστόσο δεν βγάζει κλάση. Και ο Δουβίκας, περιέργως δεν βρισκόταν στις τελευταίες κλήσεις. Καλό είναι να σημειώνουν γκολ οι μεσοκυνηγοί , πρέπει όμως να είναι σημείο αναφοράς και ο σέντερ φορ της ομάδας.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024