Αναλυτικότερα, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν, σε περιοχή της Κορινθίας, τρία άτομα (δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός), για – κατά περίπτωση – παραβάσεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και του νόμου περί όπλων.
Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, αναφορικά με κατοχή αρχαίων αντικειμένων από άτομα, τα οποία είχαν προγραμματίσει συναντήσεις για την πώλησή τους με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.
Από την ανάλυση των στοιχείων και την επακόλουθη έρευνα, αρχικά, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη αλλοδαπός, ενώ από την εξέλιξη των ερευνών, την ίδια ημέρα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα (ημεδαποί).
Τι βρέθηκε μετά από τις έρευνες
Από τις σωματικές έρευνες, καθώς και από έρευνες σε σπίτια, χώρους εργασίας και όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
προτομή, ασπιδόμορφο εξάρτημα, διακοσμητκό αντικείμενο, δαχτυλίδι και 300 νομίσματα, τα οποία θα εξεταστούν από αρμόδια κλιμάκια για να διαπιστωθεί εάν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων.
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
3 πυροβόλα όπλα,
αεροβόλο όπλο,
φυσίγγια,
ξίφος,
2 σπαθιά,
4 ραβδοσκόποι,
ανιχνευτής μετάλλων,
ενδοσκοπική συσκευή,
τάμπλετ,
ηλεκτρονικός μετρητής,
2 κεραίες,
σκαπτικά εργαλεία,
ρουχισμός και 3 σάκοι,
drone και
στρατιωτικό κράνος.
Τα κατασχεθέντα αρχαιολογικά αντικείμενα, θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση, σε αρμόδιο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό περαιτέρω εμπλεκομένων συνεχίζονται.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας