Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Από τον «Τραμπισμό α λα γκρέκα στον Πολακισμό» - Κατά μέτωπο επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις κάλπες

ΝΔ: Από τον «Τραμπισμό α λα γκρέκα στον Πολακισμό» – Κατά μέτωπο επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις κάλπες

Η ΝΔ παίζει το «χαρτί» του λαϊκισμού και συνεχίζει τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η μεταξύ τους συνεννόηση - ένεκα απλής αναλογικής - είναι αδύνατη.

Με επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, η ΝΔ οδεύει προς τις εθνικές εκλογές, όχι μόνο απαντώντας στους ισχυρισμούς και τις ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου, που κατηγορεί την κυβέρνηση για σκάνδαλα και διαφθορά, αλλά θέλοντας να καταδείξει πως η αξιωματική αντιπολίτευση «παραμένει» αναξιόπιστη και ο αρχηγός της «γνήσιος» εκφραστής του λαϊκισμού.

Εδώ και καιρό, άλλωστε, το Μαξίμου είχε υιοθετήσει τον χαρακτηρισμό «Τραμπισμός α λα γκρέκα» για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ μετά τις εσωτερικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη, που έφτασε στο «παρά ένα» της διαγραφής, επανέφερε τον «Πολακισμό», φροντίζοντας να τονίζει σε κάθε ευκαιρία πως «είναι το άλλο πρόσωπο του προέδρου».

Παράλληλα και επειδή τα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας δίνουν και παίρνουν, αφού η αυτοδυναμία με απλή αναλογική είναι αδύνατη και με την ενισχυμένη τής κυβέρνησης Μητσοτάκη δύσκολη, η Νέα Δημοκρατία απαντά με αυτό τον τρόπο και στις όποιες προτάσεις περί συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ – ή και με τον ΣΥΡΙΖΑ – επιμένοντας ότι η συνεννόηση μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι αδύνατη, με ευθύνη του δεύτερου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Πειραιώς «ανέβασε» μέχρι και το θέμα με το… γιαούρτι του Απόστολου Γκλέτσου, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ τη διαγραφή του.

Όλα αυτά, βέβαια, έγιναν ακόμη πιο έντονα, στον απόηχο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για τον «σκανδαλώδη» τρόπο λειτουργίας του σιδηροδρομικού μας δικτύου και τη Νέα Δημοκρατία να αντεπιτίθεται, υποστηρίζοντας ότι η Κουμουνδούρου εκμεταλλεύεται επικοινωνικά την τραγωδία.

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα συνεχίσει μέχρι τέλους – τις εκλογές, δηλαδή – να παίζει το «χαρτί» του λαϊκισμού και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό της διαφθοράς και των σκανδάλων.

Η «πλατεία των Αγανακτισμένων» και ο «Τραμπισμός α λα γκρέκα»

Για πολύ καιρό, πάντως, η κυβέρνηση κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα για «επικίνδυνο Τραμπισμό α λα γκρέκα», επικαλούμενη την «υποδαύλιση», όπως υποστήριζε, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του κινήματος των Αγανακτισμένων και παρομοιάζοντάς τον με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και την επίθεση στο Καπιτώλιο από οπαδούς του, επειδή έχασε τις εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έχει κατηγορήσει την Κουμουνδούρου και τον πρόεδρο του κόμματος για «κατασκευή σκανδάλων».

Στις αρχές Φεβρουαρίου, μάλιστα, ο κ. Οικονόμου είχε δηλώσει ότι «εκφραστής, εμπνευστής και ηγέτης του ‘Τραμπισμού α λα γκρέκα’ είναι ο ίδιος ο Τσίπρας», ενώ είχε αναφερθεί στην «υποδαύλιση» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του κινήματος των Αγανακτισμένων, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες «τον θυμούνται να επιχαίρει όταν οι ομάδες τής πάνω και της κάτω πλατείας πολιορκούσαν το Κοινοβούλιο, τον ναό της Δημοκρατίας και ζητούσαν εν χορώ να καεί η Βουλή, υποχρεώνοντας τους βουλευτές να φύγουν μέσα από τον Εθνικό Κήπο υπό αστυνομική προστασία, με τις μολότοφ και τα δακρυγόνα να πέφτουν δίπλα τους».

Ο Πούτιν και ο… Μαδούρο

Επίσης, υπενθυμίζοντας το «καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε πως τότε ο Αλέξης Τσίπρας «οργάνωνε σύστημα εξόδου από την ΕΕ», ενώ «σχεδίαζαν έφοδο στο Εθνικό Νομισματοκοπείο» και παρακαλούσαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να τους δώσει χρήματα με άγνωστα ανταλλάγματα.

«Τότε που έλεγαν με νόημα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν – λέει – τη σταθερότητα της χώρας στο εσωτερικό. Τότε που έκαναν απονενοημένο άλμα στο κενό με το δημοψήφισμα, το οποίο μας έφερε ένα μόλις βήμα από την απομάκρυνση από το ευρωπαϊκό πολιτικό και πολιτισμικό κεκτημένο και την συμπερίληψή μας στα αυταρχικά τριτοκοσμικά καθεστώτα λατινοαμερικανικού τύπου, που τόσο πολύ θαυμάζει ο κ. Τσίπρας», έλεγε ο Γιάννης Οικονόμου.

Το «καρφί» περί αυταρχικών καθεστώτων λατινοαμερικανικού τύπου, αφορά στην στήριξη του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον Νικολάς Μαδούρο της Βενεζουέλας, στις αρχές του 2019, με τον ίδιο τον – τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαπολύει μύδρους εναντίον του:

«Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο ‘μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη’, προσβάλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τoν στηρίζει. Αναρωτιέμαι τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;».

Έτσι, από την Βενεζουέλα, η ΝΔ πέρασε… βορειότερα, στην Ουάσιγκτον, καταλήγοντας να ταυτίζει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο ‘Πολακισμός’, γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο οξύθυμος πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, έγινε πολλές φορές η αφορμή για να δεχτεί επιθέσεις το κόμμα του και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν του… έβαζε «πάγο», όποτε ο αψύς Κρητικός εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον πολιτικών και δημοσιογράφων με τον δικό του, «μοναδικό» τρόπο, πέρασε σε άλλο επίπεδο όταν ο Πολάκης, με μία εμπρηστική ανάρτηση, έβαλε στο στόχαστρο ακόμα και δικαστές και, μάλιστα, με τις φωτογραφίες τους, σαν να επρόκειτο για «κυνηγό κεφαλών».

Και παρότι ο Αλέξης Τσίπρας «πάτησε πόδι» και έστειλε τον Πολάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα της διαγραφής, αφού πρώτα αποφάσισε να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων, το γεγονός ότι η… παρεξήγηση λύθηκε μετά την επιστολή «μετανοίας» του βουλευτή Χανίων, με αποτέλεσμα και στα ψηφοδέλτια να παραμείνει, και να μην διαγραφεί, έδωσε στην κυβέρνηση «πάτημα» να επιμείνει στην ταύτιση Πολάκη – Τσίπρα.

«Με τα όσα τραγελαφικά έγιναν με τον κ. Πολάκη, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι ο ‘Πολακισμός’ είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα», σχολίασε η ΝΔ.

Και αφού κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του», τόνισε πως «ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα».

Με αυτό τον τρόπο, μάλιστα, η Πειραιώς «έκλεισε το μάτι» στο πολυπόθητο ακροατήριο του κεντρώου χώρου, σημειώνοντας ότι η παραμονή Πολάκη στο κόμμα και τα ψηφοδέλτια αποτελεί «την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων, που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ. Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση».

Από τον Βαρεμένο και τον Αθανασίου στα… γιαούρτια του Γκλέτσου

«Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπερβεί κάθε όριο αθλιότητας», έλεγε η ΝΔ για το επεισόδιο στον τηλεοπτικό «αέρα» μεταξύ του Γιώργου Βαρεμένου και της Άννας Καραμανλή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρπάξει ένα χαρτί με τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα μέσα από τα χέρια της Άννας Καραμανλή, με αποτέλεσμα η Πειραιώς να φτάσει στο σημείο να κάνει λόγο για επίθεση, «που θύμισε αντίστοιχες εικόνες με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αποτελεί ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό και το πολιτικό μας σύστημα και εντάσσεται στο τοξικό κλίμα που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας».

Στη συνέχεια και ενώ «έπαιζαν» απανωτά επεισόδια περί «Πολακισμού», πότε με αφορμή τον ίδιο τον Παύλο Πολάκη και πότε όχι, εμφανίστηκε ο Απόστολος Γκλέτσος με την «απειλή» να… γιαουρτώσει τον πρωθυπουργό.

@dimitrisdim97 Αυτοί είναι οι #κόκκινοι_φασίστες! Ο #Γκλέτσος επιδεικνύει #γιαούρτι με το πρόσωπο του #Μητσοτάκη #mitsotakis #nd #syriza_xeftiles #syriza_prodotes #politics #greekpolitics #greektiktok #fyp #foryou #foryourpage #lamia #giaourti #giourtigkletsos #gkletsos #kiriakosmitsotakis ♬ πρωτότυπος ήχος – Δημήτρης Δημητρουλόπουλος

Κυκλοφόρησε, μάλιστα, και βίντεο του ηθοποιού, πρώην δημάρχου και πρώην αρχηγού κόμματος, που εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο φαίνεται ο Γκλέτσος να κρατά ένα κεσεδάκι γιαούρτι με το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Η ΝΔ έκανε λόγο για «τραμπούκικες και φασιστικές λογικές», απαιτώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να τις καταδικάσει, αφού «στο κόμμα του Πολακισμού, οι Πολάκηδες δεν διαγράφονται», όπως είπε.

«Το κόμμα του Πολακισμού»

Όσο για το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο σίριαλ των… αιτημάτων για διαγραφή, αφορά στον γνωστό δημοσιογράφο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Αθανασίου, ο οποίος έκανε μια αδιανόητη – είναι γεγονός – δήλωση, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

«Όταν ένα παιδί χάνει τη μητέρα του και τον πατέρα του, όπως συνέβη στα Τέμπη, λέγεται ορφανό. Όταν όμως ένας πατέρας και μια μάνα χάνει το παιδί του το 20χρονο, δεν βρίσκεις λέξη να το χαρακτηρίσεις, εκτός ίσως από μία: Μητσοτάκης», είπε στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο Ν. Αθανασίου, με τη ΝΔ να μιλά για «διαγωνισμό κανιβαλισμού, τυμβωρυχίας, κυνισμού και χυδαιότητας» και να επανέρχεται… δριμύτερη στα περί «Πολακισμού».

«Ο διαγωνισμός κανιβαλισμού, τυμβωρυχίας, κυνισμού και χυδαιότητας στο κόμμα του Πολακισμού, τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται. Σε ένα κανονικό κόμμα ο βουλευτής Ν. Αθανασίου θα είχε ήδη διαγραφεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημά της», ανέφερε η Πειραιώς.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024