Μάλιστα, η Κουμουνδούρου, με ανακοίνωσή της, ρωτάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν θα κρατήσει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας τον εν λόγω υπουργό.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία δήλωσε πως ο πρωθυπουργός μιλάει για «βαθύ κράτος», «την ημέρα που αποκαλύπτεται ότι ο ίδιος του ο υπουργός καταδικάστηκε, γιατί έκρυψε την περιουσία του για να μην πληρώσει τα χρέη του».

Νωρίτερα, μάλιστα, η Κουμουνδούρου, με ανακοίνωσή της, ρωτούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν θα κρατήσει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας τον εν λόγω υπουργό, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τσίπρας στο Ελεγκτικό Συνέδριο: Η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και σε φαινόμενα διαφθοράς

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ενώ χιλιάδες δανειολήπτες ζουν καθημερινά την αγωνία για την πρώτη κατοικία τους και περιπέτειες με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους, οι μπαταχτσήδες υπουργοί του κ. Μητσοτάκη προκαλούν με τα χρέη τους και κανείς δεν τους ζητάει να πληρώσουν», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Και προσέθεσε: «Όπως αποκαλύπτει το Documento, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης, όχι μόνο χρωστά 1,45 εκ. ευρώ σε τράπεζα αλλά έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για καταδολίευση δανειστών, διότι μεταβίβασε το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του στη σύζυγο και στα παιδιά του, προκειμένου και να μην πληρώσει και να μη χάσει την περιουσία του».

Στη συνέχεια, η Κουμουνδούρου έθεσε μία σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, αλλά και ένα ερώτημα προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τις εκλογές.

«Από τις αποκαλύψεις προκύπτουν καίρια ερωτήματα:

– »Πώς γίνεται μετά τη δικαστική απόφαση να μην έχει γίνει καμία διαδικασία ούτε έφεσης, αλλά ούτε και πλειστηριασμού ή κατάσχεσης;

– »Τα χρέη του κ. Παπαθανάση παραμένουν στην τράπεζα ή έχουν πουληθεί σε fund και μάλιστα με εγγύηση του Δημοσίου;

– »Το δάνειο του κ. Παπαθανάση παραμένει ως έχει ή κουρεύτηκε για να μην χάσει την περιουσία του;

»Και τέλος μία ερώτηση για τον κ. Μητσοτάκη:

»Θα κρατήσει στα ψηφοδέλτια του κόμματος των Πάτσηδων τον στρατηγικό κακοπληρωτή κ. Παπαθανάση;».

Το δημοσίευμα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την εφημερίσα Documento, «ο αναπληρωτής υπουργός χρωστάει σε δάνεια στην Eurobank 1,45 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν εξυπηρετεί, ενώ παράλληλα μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του».

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο κ. Παπαθανάσης, «ενώ ήταν υφυπουργός, στις 25 Ιουλίου 2019 ενεργοποιήθηκε εναντίον του η διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου για ποσό 322.000 ευρώ. Εμφανίζεται να χρωστά 51.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ και έχει από 29-5-2018 ενεργοποιηθεί εναντίον του η διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάσχεσης. Μάλιστα, καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2020 για καταδολίευση δανειστών, υπόθεση που αφορά τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μια υπόθεση».

Παπαθανάσης: «Αθλιότητα του Documento που υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έδωσε τη δική του απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αθλιότητα».

Με δήλωσή του, ο κ. Παπαθανάσης τονίζει πως «για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η αθλιότητα του Documento και υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι «προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν στην μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια».

Και διευκρινίζει τα εξής:

«Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματός μας. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά.

»Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από την διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια».

«Ποτέ δεν καταδικάστηκα»

«Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει ο Νίκος Παπαθανάσης.

Και προσθέτει: «Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο.

»Τέλος, να ενημερώσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης.

»Σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη αγωγή, ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr