700.000 ευρώ στον Δήμο Κατερίνης για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα
Ο Δήμος Κατερίνης και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης θα χρηματοδοτηθούν με 700.000 ευρώ για να αποκαταστήσουν ζημιές που προξένησαν στο Δήμο ακραία καιρικά φαινόμενα.
Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ στον Δήμο Κατερίνης και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης/Αποχέτευσης Κατερίνης, για την «Αποκατάσταση ζημιών από ισχυρά καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες («Άριελ») την 1.12.2022.
Υπενθυμίζεται, ότι, ο Δήμαρχος Κατερίνης αμέσως μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Δεκεμβρίου, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, με αρμοδιότητα στα θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, τον ενημέρωσε διεξοδικά για τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στο παραλιακό μέτωπο: οικίες, επαγγελματικοί χώροι, διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, υποδομές κ.α., από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα της 1ης Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, παρέδωσε εμπεριστατωμένους φακέλους, που ετοίμασαν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ και επικεντρώθηκαν στην αποτίμηση των ζημιών (σημεία που επλήγησαν, φωτογραφικό υλικό, έκταση των ζημιών κ.λ.π.).
- Η Noga Erez φτιάχνει το μέλλον της μουσικής
- Νέα αναζωπύρωση στη Μέση Ανατολή: Χτυπήθηκαν κέντρα στρατιωτικής διοίκησης στο Ιράν – Στοχοποιήθηκαν τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
- Λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες στο Βιετνάμ – Τουλάχιστον 7 νεκροί
- Ινδία: 24χρονος έπεσε από ύψος 12 μέτρων όταν έσπασε ο μηχανισμός ασφαλείας σε zipline
- Άσκηση: Τα μυστικά για σφιγμένους γοφούς
- Πέντε άνθρωποι νεκροί από μαζικό πνιγμό στον ποταμό του Οχάιο

