Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ChatGPT: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί πλέον να σερφάρει στο Διαδίκτυο

ChatGPT: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί πλέον να σερφάρει στο Διαδίκτυο

Η OpenAI επεκτείνει τις δυνατότητες του γλωσσικού μοντέλου με σειρά νέων plugin.

Αφού πρώτα τέλειωσε τη βασική εκπαίδευση, η μηχανή αποκτά τώρα πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Το ChatGPT της OpenAI, το οποίο μέχρι σήμερα μπορούσε να δώσει απαντήσεις για γεγονότα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, εμπλουτίστηκε με plugin σύνδεσης στον Παγκόσμιο Ιστό ώστε να απαντά και για τρέχοντα θέματα, όπως για παράδειγμα οι νικητές των φετινών Όσκαρ.

Το δυνατότητα περιήγησης στο Διαδίκτυο παρουσιάστηκε την Πέμπτη από την OpenAI μαζί με άλλα πειραματικά plugin που συνδέουν το ChatGPT με υπηρεσίες τρίτων, όπως η Expedia για τον προγραμματισμό ταξιδιών.

Σε πρώτη φάση, τα plugin είναι διαθέσιμα μόνο σε «μικρό αριθμό» συνδρομητών και εταιρειών λογισμικού. Μπορείτε πάντως να εγγραφείτε στη λίστα αναμονής εδώ.

«Αν και η αναλογία δεν είναι τέλεια, τα plugin μπορούν να είναι τα ‘μάτια και τα αφτιά’ των γλωσσικών μοντέλων και να τους προσφέρουν πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν υπερβολικά πρόσφατες, υπερβολικά προσωπικές ή υπερβολικά ειδικές για να περιληφθούν στα δεδομένα εκπαίδευσης» ανέφερε η αμερικανική εταιρεία στον δικτυακό τόπο της.

Το plugin περιήγησης αντλεί υλικό από το Διαδίκτυο μέσω της μηχανής αναζήτησης Bing της Microsoft (η οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην OpenAI) και παραθέτει τη λίστα των δικτυακών τόπων που επισκέφθηκε για να δώσει απάντηση.

Η σύνδεση της τεχνητής νοημοσύνης με το Διαδίκτυο είναι βέβαια ριψοκίνδυνο εγχείρημα, αφού το σύστημα αποκτά πρόσβαση σε αφιλτράριστο περιεχόμενο.

Όπως υπενθυμίζει το TechCrunch, το πειραματικό σύστημα WebGPT που παρουσίασε η OpenAI το 2021 με είχε την τάση να αντλεί απαντήσεις από αναξιόπιστες πηγές, ενώ το BlenderBot 3.0 της Meta, το οποίο έχει έκτοτε καταργηθεί, είχε την τάση να ξεφεύγει και να χάνεται σε θεωρίες συνωμοσίας ή να δίνει προσβλητικές απαντήσεις,

Όπως παραδέχεται η ίδια η OpenAI, το plugin περιήγησης «αυξάνει τις προκλήσεις ασφάλειας αναλαμβάνοντας επιβλαβείς ή μη σκόπιμες ενέργειες, διευρύνοντας έτσι τις δυνατότητες κακόβουλων παραγόντων που εξαπατούν, παραπλανούν ή κακοποιούν άλλους»

Εκτός από τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο, η εταιρεία παρουσίασε και ένα δεύτερο plugin για κώδικα στη γλώσσα Python, καθώς και plugin των ανεξάρτητων υπηρεσιών Expedia, FiscalNote, Instacart, Kayak, Klarna, Milo, OpenTable, Shopify, Slack, Speak, Wolfram και Zapier.

«Τα plugin είναι ακόμα εντελώς πειραματικά αλλά πιστεύουμε ότι σε αυτή την κατεύθυνση υπάρχει κάτι σπουδαίο» έγραψε στο Twitter ο συνιδρυτής της OpenAI Σαμ Όλτμαν. «Είναι μια λειτουργία που ζητούσαν πολλοί».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024