Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το πείραμα της Μελόνι

Το πείραμα της Μελόνι

Πώς η Μελόνι έγινε αρνάκι

Θυμάστε τι λέγανε διάφοροι του Κέντρου και όχι μόνον πριν την εκλογή στην Ιταλία της Μελόνι; Πώς χρησιμοποιούσαν την ίδια ως σκιάχτρο για να ψηφιστεί κάτι πιο μετριοπαθές (πχ Δημοκρατικό Κόμμα); Ε, ξεχάστε τα αυτά σήμερα.

Και προς το παρόν. Ο Μητσοτάκης κάνει μέτωπο στο Νότο μαζί της και την προκαλεί στην Αθήνα (η ίδια το δέχεται θερμά). Και στις δηλώσεις του την θέτει στην ίδια γραμμή «άμυνας» κατά των διακινητών των προσφύγων. Άρα προφανώς έχουν την ίδια αντίληψη για το θέμα και άρα και για το σύνολο του μεταναστευτικού. Προφανώς ρωτώντας έναν κυβερνητικό θα σου πει πως η Μελόνι είναι η εκλεγμένη Πρωθυπουργός της Ιταλίας και με αυτή θα συνεννοούμαστε.

Η συζήτηση όμως είναι βαθύτερη. Η ιταλίδα είναι το θηρίο που έγινε αρνάκι στην μέγγενη της Ευρώπης και σήμερα καθίσταται και θεσμική; Ή επέβαλε μια νέα δοσολογία των θέσεών της σε μια Ευρώπη που μετατοπίζεται όλο και πιο δεξιά;

Στα δημοσιονομικά έχει την ατζέντα του Ντράγκι και τρέχει. Στα εθνικά και εσωτερικά της παραμένει σκληρή, αλλά σκληρή πια εξελίσσεται και η ιταλική κοινωνία, κατακερματισμένη στις νέες διαιρέσεις της. Στο Ουκρανικό είναι νατοικότερη του ΝΑΤΟ.

Το πείραμα Μελόνι, αν δεν δυναμιτιστεί από Μπερλουσκόνι- Σαλβίνι και μέρος της ιταλικής ελίτ, θα είναι ο πρόδρομος της κανονικοποίησης και άλλων (πχ Λεπέν). Για τους κεντρώους που λέγαμε, ας το αφήσουμε καλύτερα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024