Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσαπανίδου: «Διεθνής διασυρμός της χώρας από την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ευθύνη Μητσοτάκη»

Τσαπανίδου: «Διεθνής διασυρμός της χώρας από την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ευθύνη Μητσοτάκη»

Η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός «υποσχέθηκαν εθνική αναγέννηση και μας οδηγούν σε εθνική ταπείνωση».

Την διόλου κολακευτική για την Ελλάδα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για τον «διεθνή διασυρμό της χώρας».

«Αναρωτιέμαι πώς αισθάνονται οι αυτουργοί της κακοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ενημέρωσης στην Ελλάδα, που περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Τσαπανίδου.

Και προσέθεσε πως όσα αναφέρει η έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών «δεν αποτελούν είδηση για μας. Τα ξέραμε και τα ζούμε».

«Μας οδηγούν σε εθνική ταπείνωση»

«Είδηση είναι ο διεθνής διασυρμός της χώρας, παραμονές της εθνικής μας γιορτής, από μια κυβέρνηση και ένα πρωθυπουργό, που υποσχέθηκαν εθνική αναγέννηση και μας οδηγούν σε εθνική ταπείνωση», τόνισε.

Για να καταλήξει: «Πιστεύω ότι όποιος διαβάσει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συμφωνήσει ότι δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα. Δεν πάει άλλο!»

Βούτσης: «Έκθεση-χαστούκι στην κυβέρνηση»

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, έκανε λόγο για «έκθεση-χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία της έκφρασης, τις υποκλοπές και τις επαναπροωθήσεις».

Μάλιστα, ο κ. Βούτσης αναρωτήθηκε αν «ήταν και είναι τυχαίο ότι ποτέ κ​αι σε καμία συνέντευξή του, εδώ και 4 χρόνια, δεν ρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης για οποιοδήποτε από αυτά τα σοβαρά ζητήματα που πλήττουν ευθέως το κράτος δικαίου στην Ελλάδα;».

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024