Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλλιθέα: «Λουκέτο» στο κέντρο ειδικής αγωγής παιδιών ΑμεΑ – Δεν είχε καν άδεια

Καλλιθέα: «Λουκέτο» στο κέντρο ειδικής αγωγής παιδιών ΑμεΑ – Δεν είχε καν άδεια

Μετά το νέο περιστατικό έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, οι αρμόδιες υπηρεσίες σφράγισαν τον χώρο.

Στη σφράγιση του χώρου όπου λειτουργούσε το κέντρο ειδικής αγωγής της Καλλιθέας προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής, μετά το νέο περιστατικό έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ειδικότερα, μετά το συμβάν της Τρίτης, όπου ένα 11χρονο παιδί ΑμεΑ ακροβατούσε στο περβάζι τρίτου ορόφου χωρίς να το έχει υπό την επίβλεψή του κανένας, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Άμεσα η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τον υπεύθυνο λειτουργίας και τρεις υπαλλήλους του κέντρου, ενώ ειδοποιήθηκαν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά (με αυτισμό και νοητική υστέρηση) και να τα μεταφέρουν σε άλλο κέντρο.

Πρόστιμο από την περιφέρεια

Στη συνέχεια, μετά τα δημοσιεύματα και την έκταση που πήρε το θέμα στον Τύπο, δόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής εντολή για έλεγχο στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη.

Όπως διαπιστώθηκε το «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια. Έτσι η περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε άμεση σφράγιση και επιβολή του ανώτατου προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, ύψους 60.000 ευρώ.

Από το πόρισμα των ελέγχων προέκυψε σειρά παρατυπιών, με σημαντικότερη την παραπλάνηση των Αρχών και των πολιτών, καθώς τεχνηέντως η δομή χρησιμοποιεί τον τίτλο «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών», ενώ -εν τοις πράγμασι- λειτουργεί ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ, με βασικό στόχο την αποφυγή της διαδικασίας αδειοδότησης και των ελέγχων.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024