Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Microsoft: Νέο εργαλείο AI στο Bing μετατρέπει τις λέξεις σε εικόνες

Microsoft: Νέο εργαλείο AI στο Bing μετατρέπει τις λέξεις σε εικόνες

Το εργαλείο Bing Image Creator βασίζεται στην τεχνολογία του DALL-E.

Λίγες εβδομάδες αφότου ενσωμάτωσε την τεχνολογία του ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης Bing, η Microsoft λάνσαρε αυτή την εβδομάδα ακόμα ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, σχεδιασμένο να δημιουργεί πρωτότυπες εικόνες σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη.

Το εργαλείο Bing Image Creator βασίζεται στην τεχνολογία του DALL-E, μια τεχνητή νοημοσύνη δημιουργίας εικόνων που αναπτύχθηκε από την OpenAI, δημιουργό του ChatGPT.

Ανάρτηση σε εταιρικό ιστολόγιο της Microsoft δείχνει το εργαλείο να προτείνει τέσσερις διαφορετικές εικόνες όταν ο χρήστης ζητά την εικόνα ενός «αστροναύτη που περπατά σε έναν γαλαξία από ηλιοτρόπια».

Πηγή: Microsoft

Εκατοντάδες μικρές και μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε κούρσα για το λανσάρισμα εφαρμογών AI που γράφουν κάθε είδους κείμενα, δημιουργούν εικόνες και βίντεο, ακόμα και μουσική και προγράμματα και δικτυακούς τόπους.

Η Microsoft δείχνει αυτή τη στιγμή να προηγείται χάρη στις μεγάλες επενδύσεις της στην OpenAI, αν και η Google προσπαθεί τώρα να ανακτήσει το χαμένο έδαφος με τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης Bard.

Από τις 7 Φεβρουαρίου, όταν η Microsoft ανακοίνωσε ότι ενσωματώνει την τεχνολογία της OpenAI στο Bing, οι επισκέψεις στη μηχανή αναζήτησης αυξήθηκαν κατά 15,8%, δείχνουν δεδομένα μέχρι τις 20 Μαρτίου που επικαλείται το Reuters.

Στην ίδια περίοδο οι επισκέψεις στη μηχανή αναζήτησης της Google, η οποία κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά με μερίδιο άνω του 80%, μειώθηκαν κατά σχεδόν 1%.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024