
Ουκρανία: Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό «απώθησε» επίθεση σκαφών στη Σεβαστούπολη
Το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας «απώθησε» την επίθεση σκαφών στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.
Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό «απώθησε» σήμερα επίθεση μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας και αεροσκαφών, η οποία δεν προκάλεσε θύματα, στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που έχει προσαρτηθεί από τη Μόσχα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης, προσθέτοντας πως τα δρομολόγια των οχηματαγωγών ανεστάλησαν στο λιμάνι.
«Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας απώθησε επίθεση μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας εναντίον της Σεβαστούπολης», δήλωσε μέσω της εφαρμογής Telegram ο κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, που έχει διοριστεί από τη Ρωσία.
Δεν υπήρξε κανένα θύμα
«Συνολικά καταστράφηκαν τρία αντικείμενα», πρόσθεσε ο ίδιος διαβεβαιώνοντας πως «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο». Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε κανένα θύμα και κανένα πολεμικό πλοίο δεν υπέστη ζημιές, όμως από τις εκρήξεις έσπασαν παράθυρα σε γειτονικές πολυκατοικίες. «Επιχείρησαν να διεισδύσουν στον κόλπο μας, οι ναύτες μας τους έριξαν με ελαφρά όπλα. Η αντιαεροπορική άμυνα έδρασε επίσης εναντίον ενός αεροπορικού στόχου», πρόσθεσε.
Η Σεβαστούπολη είναι η βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Μετά την έναρξη της επίθεσης της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας το Φεβρουάριο του 2022, η Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, υπήρξε επανειλημμένα στόχος επιθέσεων μη επανδρωμένων σκαφών.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
- Σε εμπόλεμη εσωκομματική ζώνη το Μαξίμου – Το «γαλάζιο» αντάρτικο ξεκίνησε
- Ο Μάικ Τζέιμς το επιβεβαίωσε: Φεύγει από τη Μονακό το καλοκαίρι!
- Η ιστορία των 4 παιδιών της Κέιτ Μπλάνσετ και του Άντριου Άπτον
- Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Η έξοδος του δράστη και των τριών ακόμη συλληφθέντων από τη ΓΑΔΑ
- Λέσβος: Ανοίγουν τα τυροκομεία του νησιού – Από σήμερα οι παραλαβές γάλακτος
- «Τιτανικός Ωκεανός» – Στις Κάννες με την πρώτη της ταινία η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη





