Λόγος παραίτησης από το Facebook είναι για τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ η διαρροή πληροφοριών στα μέσα ενημέρωσης

Το αυταρχικό στυλ διοίκησης του Μαρκ Ζάκερμπεργκ επιστρέφει μετά από μία δεκαετία. Σύμφωνα με την New York Post, ο ιδρυτής του Facebook ζητούσε από έναν εργαζόμενο να παραιτηθεί από την εταιρεία, επειδή διέρρευσε πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης.

Σε ένα e-mail του από το 2010 προς το προσωπικό του Facebook που δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ αποκαλούσε τη διαρροή από μια εσωτερική συνάντηση σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του κοινωνικού δικτύου ως πράξη «προδοσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο κύμα απολύσεων στη Meta ανακοίνωσε o Ζάκερμπεργκ

Απόσπασμα της επιστολής

Το μήνυμα αυτό έφερε στην αρχή την ένδειξη  «Εμπιστευτικό — Μην κοινοποιείτε» και έχει ήδη περισσότερες από 3 εκατομμύρια προβολές. «Πολλοί από εσάς είδατε την ιστορία του TechCrunch… ισχυριζόμενοι ότι κατασκευάζουμε ένα κινητό τηλέφωνο. Δεν κατασκευάζουμε τηλέφωνο και μίλησα εκτενώς… για το τι κάνουμε στην πραγματικότητα, δημιουργούμε τρόπους για να κάνουμε όλα τα τηλέφωνα και τις εφαρμογές πιο κοινωνικά»..

«Αυτή ήταν μια πράξη προδοσίας»

«Ζητώ λοιπόν από όποιον το διέρρευσε αυτό να παραιτηθεί αμέσως», συνέχισε. «Εάν πιστεύετε ότι είναι ποτέ σκόπιμο να διαρρέετε εσωτερικές πληροφορίες, θα πρέπει να φύγετε». Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον ισχυρό άνδρα του κολοσσού προς τους υπαλλήλους περιλάμβανε το θέμα «Παρακαλώ παραιτηθείτε».

Ο Ζάκερμπεργκ, ο οποίος πρόσφατα απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους στο Meta ως μέρος ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης και μίας περικοπής δαπανών, «έβραζε» με τους υπαλλήλους του που διέρρεαν πληροφορίες στον Τύπο στο email του 2010. «Είναι απογοητευτικό και καταστροφικό το γεγονός ότι κάποιος εδώ σκέφτηκε ότι [sic] ήταν εντάξει να το πει αυτό σε οποιονδήποτε εκτός της εταιρείας», έγραψε. «Το γεγονός ότι η ιστορία ήταν ανακριβής δεν το κάνει καλύτερο».

Το email του Zάκερμπεργκ από τον Μάρτιο του 2010 συνέχισε να θρηνεί για τις συνέπειες της διαρροής. «Χρειάστηκε να περάσω προσωπικά πολύ χρόνο τις τελευταίες μέρες… για να καθαρίσω τη ζημιά από αυτό το χάος», έγραψε. «Ακόμα και τώρα, βρισκόμαστε σε πιο επισφαλή θέση με εταιρείες στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας που θα έπρεπε να είναι οι συνεργάτες μας επειδή πλέον πιστεύουν ότι είμαστε ανταγωνιστές».

Με τι παρομοίασε την εταιρεία του Ζακερμπεργκ ένας απολυμένος πρώην εργαζόμενος

Το 2016, ένας πρώην υπάλληλος του Facebook που απολύθηκε από την εκτελεστική θέση στην εταιρεά έγραψε ένα βιβλίο που ισχυριζόταν ότι ο Ζάκερμπεργκ κυβερνούσε την εταιρεία με σιδερένια γροθιά. Ο συγγραφέας, Aντόνιο Γκαρσία Μαρτίνες παρομοίασε την εταιρεία με «κάστα» και είπε ότι το στυλ ηγεσίας του Ζάκερμπεργκ ήταν παρόμοιο με αυτό του ηγεμόνα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Mαρτίνες έγραψε επίσης στο «Chaos Monkeys: Obscene Fortune and Random Failure in Silicon Valley» ότι οι εργαζόμενες στο Facebook ενημερώνονταν πώς να ντύνονται και ότι έπρεπε να αποφεύγουν να φορούν φούστες που θεωρούνταν πολύ κοντές για να μην αποσπάσουν την προσοχή των άλλων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr