Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη έδωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Την υπόσχεση ότι το σύστημα της τηλεδιοίκησης θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 έδωσε ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος. Ο υφυπουργός εξέφρασε και τα συλλυπητήρια τού στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

«Την κριτική της κοινωνίας, η οποία είναι σεβαστή και δεκτή, πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε ξεχωριστά από την υποκριτική των πολιτικών γιατί αυτό το σενάριο έχει παίξει πολύ τις τελευταίες ημέρες. Εγώ λοιπόν επέλεξα για δύο λόγους να καθυστερήσω να μιλήσω. Ο πρώτος είναι για ήθελα να μιλήσω με σοβαρότητα και τεκμηριωμένα στοιχεία και δεύτερον γιατί έπρεπε να προηγηθεί ο πρώην υπουργός, ο κ. Καραμανλής αλλά και ο κ. Γεραπετρίτης», τόνισε στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξαναμπήκαν στις ράγες ο προαστιακός και τα τρένα – Έναρξη μετ’ εμποδίων

«Τραγική κατάσταση»

«Ήμουν από την πρώτη ώρα εκεί και η κατάσταση που αντιμετώπισα ήταν τραγική και εύχομαι να μην τη ζήσει κανείς. Να βλέπεις τις σορούς να μετακινούνται μπροστά σου, την απίστευτη θυσία του ΕΚΑΒ και των διασωστών. Η κυβέρνηση πήρε θέση και είπε τι είναι αυτό που φταίει. Μίλησε για τις παθογένειες που υπάρχουν, για ένα κράτος με σημαντικά προβλήματα και την ευθύνη που έχουμε τη στιγμή που έγινε το δυστύχημα», είπε ο υφυπουργός.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι οι πολίτες αισθάνονται ότι ο σιδηρόδρομος έχει μείνει πίσω, ενώ σημείωσε ότι η τηλεδιοίκηση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023.

«Τηλεδιοίκηση θα υπάρχει στην Αθήνα, στην Τιθορέα, στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί. Έχουμε πει ότι η τηλεδιοίκηση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023. Θα υπάρχει στη Λάρισα Κεντρική Τηλεδιοίκηση, δηλαδή θα μπορεί να ελέγχει πολλούς σταθμούς. Στο σταθμαρχείο αυτό που υπάρχει σήμερα είναι “τοπική τηλεδιοίκηση”», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr