Στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας, ο Κώστας Φραγκογιάννης συναντήθηκε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλουτ Τσαβούσογλουείχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης στην Άγκυρα, λίγη ώρα μετά το τέλος των συνομιλιών για την θετική ατζέντα. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο ομολογος του υφυπουργός Εξωτερικών Μπούρακ Ακσαναρ.

Ο Μεβλουτ Τσαβούσογλου ζήτησε να ενημερωθεί για τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα και έδειξε την ένθερμη υποστήριξη του, καθόλη την διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας - Τα επόμενα βήματα

Η πρόοδος των συζητήσεων

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, έγινε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις 25 θεματικές της Θετικής Ατζέντας, όπως η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, των ναυτιλιακών υποθέσεων, των ΤΠΕ, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και του περιβάλλοντος.

Η συνάντηση έθεσε, επίσης, το πλαίσιο για την οριστικοποίηση σχετικών συμφωνιών που θα μπορούσαν να υπογραφούν κατά την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου. Δεδομένης της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί σε αυτή τη δυναμική και διαρκή διαδικασία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετα πεδία συνεργασίας στο πλαίσιο της «θετικής ατζέντας».

Το tweet του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr