Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μονή Αγίας Λαύρας και Ελληνική Επανάσταση - Εκτάκτως την Παρασκευή με τα «Νέα Σαββατοκύριακο»

Μονή Αγίας Λαύρας και Ελληνική Επανάσταση – Εκτάκτως την Παρασκευή με τα «Νέα Σαββατοκύριακο»

Μια επετειακή έκδοση για τη Μονή όπου σημειώθηκε η τελετουργική κήρυξη της Επανάστασης του 1821, την ημέρα του Ευαγγελισμού.

Εκτάκτως την Παρασκευή με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»

Μονή Αγίας Λαύρας και Ελληνική Επανάσταση

Μια επετειακή έκδοση για τη Μονή όπου σημειώθηκε η τελετουργική κήρυξη της Επανάστασης του 1821, την ημέρα του Ευαγγελισμού.

Μέσα από μια φωτογραφική απεικόνιση ταξιδεύουμε στα πολύτιμα ιστορικά κειμήλια:

το λάβαρο της ορκωμοσίας του ’21, τα όπλα των αγωνιστών, τα χρυσοκέντητα άμφια του Παλαιών Πατρών Γερμανού και πολλά άλλα.

Η Μονή Αγίας Λαύρας είναι ένα από τα σηµαντικότερα θρησκευτικά και ιστορικά µνηµεία της Ελλάδας. Βρίσκεται σε έναν λόφο, στους πρόποδες του όρους Βελιά, σε υψόµετρο περίπου 900 µέτρα και σε κοντινή απόσταση από την ξακουστή αχαϊκή κωµόπολη, τα Καλάβρυτα. Το µοναστήρι περιβάλλεται από ιδιαίτερου κάλλους φυσικό τοπίο µε εδαφολογικές εναλλαγές.

Στην παρούσα έκδοση παρουσιάζεται η Αγία Λαύρα µέσα από µια πρωτότυπη φωτογραφική απεικόνιση. Αρχικά, καταγράφεται µια σύντοµη ιστορική αναδροµή και ακολουθεί η περιγραφή της συµβολικής και της ιστορικής σχέσης της Αγίας Λαύρας µε την Ελληνική Επανάσταση. Ακόµη, γίνεται αναφορά στα πολύτιµα ιερά κειµήλια και στην αξιόλογη βιβλιοθήκη της Μονής. Η Αγία Λαύρα έχει χαρακτηριστεί «εθνική µητρόπολη» καθώς είναι ταυτισµένη µε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και αποτελεί για κάθε Eλληνα ένα ιερό και ιστορικό εθνικό προσκύνηµα. Η Αγία Λαύρα συγκινεί κάθε Eλληνα, γιατί είναι ένας τόπος που έχει συνδεθεί µε τον όρκο για την ελευθερία, µε το όραµα της ελεύθερης πατρίδας, ένας τόπος που σταθερά φρόντισε να µη σβήσει η µεγάλη ελπίδα του Γένους.

Η Ελλάδα έχοντας διανύσει 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ως ανεξάρτητο εθνικό κράτος οφείλει φόρο τιµής στους γενναίους προγόνους της, οι οποίοι µε δύναµη ψυχής αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Οι επέτειοι µπορούν να ιδωθούν ως σταθµοί και σηµεία εκκίνησης εθνικού και ατοµικού επαναπροσδιορισµού ώστε η γνώση από το παρελθόν να αποτελεί έµπνευση και οδηγό για το µέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η Αγία Λαύρα, µε την πλούσια προσφορά της, έχει συµβάλλει στον πνευµατικό, κοινωνικό και οικονοµικό βίο του τόπου.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024