Δρομέας με 76% εγκεφαλική παράλυση τερμάτισε στον μαραθώνιο
Ο 32χρονος μετά από χρόνια προπόνησης και επτά ημιμαραθώνιους αποφάσισε πλέον να κάνει το επόμενο βήμα και να συμμετάσχει σε μαραθώνιο, αποστολή που έφερε εις πέρας.
Ο 32χρονος δρομέας Άλεξ Ρόκα έχει 76% εγκεφαλική παράλυση αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να τρέξει και να τερματίσει τον μαραθώνιο της Βαρκελώνης σε 5:50:51, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής.
Ο Ρόκα προσβλήθηκε από ερπητική ιογενή εγκεφαλίτιδα σε ηλικία έξι μηνών, με αποτέλεσμα να πάθει εγκεφαλική παράλυση κατά 76%. Η πάθηση περιλαμβάνει μειωμένη κίνηση σε διάφορες αρθρώσεις λόγω μυϊκής δυσκαμψίας.
Ωστόσο, ο 32χρονος μετά από χρόνια προπόνησης και επτά ημιμαραθώνιους αποφάσισε πλέον να κάνει το επόμενο βήμα και να συμμετάσχει σε μαραθώνιο, αποστολή που έφερε εις πέρας.
Πριν από τον αγώνα δήλωσε στην El Mundo ότι ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο: «Το τι είναι όριο εξαρτάται από εσάς. Αν θέλετε να πετύχετε έναν στόχο, όποιες δυσκολίες κι αν έχετε, με τη στάση, τη θέληση, την επιμονή και την ανθεκτικότητα, μπορείτε να το πετύχετε. Και αν δεν το πετύχετε, θα έχετε δώσει τα πάντα και πρέπει να αισθάνεστε ικανοποιημένοι με αυτό».
Ο Ρόκα συνοδευόταν από τον αδελφό του Βίκτορ και τον διερμηνέα του οι οποίοι τον συνοδεύουν εδώ και χρόνια σε πολλούς από τους αγώνες και τις προπονήσεις του.
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ
- ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Η εντολή ήταν η διάλυση των συγκεντρώσεων και η πρόκληση επεισοδίων, πάση θυσία
- Ετοιμάζεις ταξίδι; 10 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις – Ο απόλυτος οδηγός προετοιμασίας
- Η «ξέφρενη» κούρσα της Άστον Βίλα – Ο Έμερι βρήκε τις λύσεις και αποθεώνεται
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ηγεσία της ΕΕ και το ενδεχόμενο ενός πρωτοφανούς στρατηγικού ναυαγίου
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα



