Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη εννέα ετών σε 23χρονο που σκότωσε τον πατέρα του την ώρα που κοιμόταν

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη εννέα ετών σε 23χρονο που σκότωσε τον πατέρα του την ώρα που κοιμόταν

Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε τον Μάιο του 2022 σε οικισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη

Ποινή κάθειρξης εννέα ετών επιβλήθηκε σε έναν 23χρονο που πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον πατέρα του την ώρα που κοιμόταν στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία» στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2022.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ομόφωνα για οπλοφορία και οπλοχρησία. Παράλληλα, αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος και της μετεφηβικής ηλικίας του δράστη. Ο 23χρονος θα επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει την υπόλοιπη ποινή του.

Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο όταν ο 23χρονος πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τον 46χρονο πατέρα του με καραμπίνα τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Λίγες ώρες αργότερα παραδόθηκε στην αστυνομία ομολογώντας την πράξη του.

Είχε βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, ο πατέρας του είχε βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του ίδιου, αλλά και των υπόλοιπων μελών της οικογένειάς τους.

Όπως είπε στην απολογία του ο 23χρονος, σύμφωνα με το voria.gr ο πατέρας του είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο και μάλιστα ανάγκασε τον ίδιο να εγκαταλείψει το σχολείο, βάζοντάς τον να ζητιανεύει και στη συνέχεια παροτρύνοντάς τον να ακολουθήσει την παραβατική του συμπεριφορά.

«Ήθελε να με σκοτώσει γιατί δεν ακολουθούσα τον δρόμο του»

Τόνισε μάλιστα πως με παρέμβαση του πατέρα του εξαναγκάστηκε να παντρευτεί την πρώτη του ξαδέρφη, στην οποία, όπως είπε, ο πατέρας του φερόταν πολύ άσχημα. Μαζί απέκτησαν και ένα κοριτσάκι που σήμερα είναι τριών ετών.

Ο κατηγορούμενος τόνισε ότι δεν απομακρυνόταν από τον πατέρα του υπό τον φόβο μην συμβεί κάτι κακό στον ίδιο και την οικογένειά του. «Δεν έφευγα γιατί φοβόμουν. Ήθελε να με σκοτώσει γιατί δεν ακολουθούσα τον δρόμο του. Μου έλεγε «δεν είσαι για τίποτα, είσαι κοριτσάκι»», σημείωσε.

Για το μοιραίο βράδυ ανέφερε πως ο βρασμός ψυχικής ορμής ήταν αυτός που όπλισε το χέρι του, καθώς υποστήριξε πως προηγουμένως ο πατέρας του είχε χτυπήσει τον ίδιο και συγγενείς του, με αποκορύφωμα τη στιγμή που πέταξε τη σύζυγό του και τη μικρή του κόρη από το σπίτι, με αποτέλεσμα η μικρή να χτυπήσει.

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024