Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Αυτό είναι το sms που έλαβε συγγενής θύματος

Τέμπη: Αυτό είναι το sms που έλαβε συγγενής θύματος

Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα σε συγγενής θυμάτων.

Τρεις εβδομάδες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και ενώ αναζητούνται όλοι οι παράγοντες που το προκάλεσαν, η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 10306 άρχισε να στέλνει sms σε συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος, αλλά και σε τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του ANT1 το sms αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι η εθνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 του Υπουργείου Υγείας είναι στη διάθεσή σας. Καλώντας το 10306, κατά προτεραιότητα, στην επιλογή 3 για τους εμπλεκόμενους και τους συγγενείς των θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μπορείτε να μιλήσετε όλο το 24ωρο με επαγγελματία ψυχικής υγείας».

«Αυτή την επικοινωνία επιλέξατε να κάνετε με τους ανθρώπους»

Αμέσως μετά την προβολή του εν λόγω μηνύματος, ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε στο Πρωινό: «Έχω χάσει εγώ το παιδί μου και μου έρχεται αυτό το μήνυμα, τους στέλνω όλους στο δι@ολο ναι ή όχι; Σπάω το τηλέφωνο; Και βγαίνουν και λένε στα κανάλια ότι επικοινωνήσαμε με αυτοματοποιημένα μηνύματα;

Τα έτοιμα; Αυτή την επικοινωνία επιλέξατε να κάνετε με τους ανθρώπους που έχασαν ένα, δύο, τρία παιδιά; Αυτό το άψυχο μήνυμα που τους καλείτε να σας πάρουν εκείνοι τηλέφωνο και τους λέτε να πατήσουν και το 3; Είστε σοβαροί;».

Δείτε το βίντεο

Ψυχολογική υποστήριξη στους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων

Το υπουργείο Υγείας είχε ξεκινήσει στις πρώτες μέρες από το δυστύχημα στα Τέμπη μία γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, το 10306. Σύμφωνα με ενημέρωση, τα στελέχη της εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής 10306 ήδη έχουν επικοινωνήσει με 192 επιβαίνοντες, με 60 τραυματίες και 51 συγγενείς θυμάτων. Οκτώ (8) εξ αυτών έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως ψυχολογικής υποστήριξης.

Παράλληλα επαγγελματίες ψυχικής υγείας των φορέων ψυχικής υγείας, ΘΕΨΥΠΑ, Αποστολή, Σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων αυτιστικών ατόμων Ν. Λάρισας, Συνειρμός, Δίοδος, ΕΠΑΨΥ, ΙΑΣΙΣ, ΕΨΥΚΑ και ΠΕΨΑΕΕ παρείχαν υποστήριξη επί τόπου στο Γ.Ν.Ν. Λάρισας, τόσο σε συγγενείς θυμάτων, όσο και σε νοσηλευόμενους επιβάτες, όλο το 24ώρο, καθώς και διαδικτυακά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα για βραχεία συστηματική ψυχολογική υποστήριξη – διαδικτυακά – διάρκειας 6 έως 10 συνεδριών, μέσω της Γραμμής 10306, για όσους δεν μπορούν άμεσα να διαχειριστούν βασικές αγωνίες σε σχέση με το συμβάν και δεν μπορούν να απευθυνθούν αλλού, καθώς και για ειδικές παρεμβάσεις υποστήριξης όσων συμμετείχαν στις ομάδες διάσωσης, όπως και στους εργαζόμενους της Hellenic Train και τις οικογένειές τους με στόχο την ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας.

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024