Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΣΑΠ: Τοποθετήθηκαν καινούργιοι εξαεριστήρες χωρίς να συνδεθούν

ΗΣΑΠ: Τοποθετήθηκαν καινούργιοι εξαεριστήρες χωρίς να συνδεθούν

Αν και έχει τοποθετηθεί εξαερισμός στις σήραγγες αυτός δεν λειτουργεί ακόμα.

Την ίδια στιγμή που τα δρομολόγια του ΟΣΕ και της Hellenic Train επανεκκινούν σήμερα, στο «φως» έρχονται οι βλάβες και οι φθορές σε σταθμούς και σιδηρόδρομους του ΗΣΑΠ, με αποκορύφωμα αυτόν της Ομόνοιας.

Ο Πάνος Κοντογιάννης, πρόεδρος εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, ανέφερε σχετικά με το ζήτημα του εξαερισμού : «Είχε χαλάσει το 2015 μία μονάδα που καθαρίζει τον αέρα στην Ομόνοια, δηλαδή ο εξαερισμός του υπογείου στην πλατεία Ομόνοιας. Στις σήραγγες έχει τοποθετηθεί εξαερισμός, αλλά δεν λειτουργεί ακόμα».

«Το σύστημα εξαερισμού δεν έχει συνδεθεί με τον πίνακα ελέγχου»

Σχετικά με πληροφορίες, που κάνουν λόγο ότι έχουν ξεχάσει να συνδέσουν το σύστημα του εξαερισμού με ένα καλώδιο που οδηγεί σε ένα κουμπί, το οποίο πατιέται προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα του εξαερισμού, επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο εργαζομένων του ΣΤΑΣΥ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο κ. Κοντογιάννης: «Έχουμε ένα σύστημα που χάλασε, το επισκεύασαν το 2018. Όμως, πλήρως λειτουργικό δεν είναι, και ο λόγος είναι ότι δεν έχει συνδεθεί (το σύστημα εξαερισμού) με τον πίνακα ελέγχου που θα το έβαζε σε λειτουργία».

«Ασκήσεις ετοιμότητας έχουμε να κάνουμε χρόνια»

Ο κ. Κοντογιάννης, επίσης τόνισε ότι όλα τα συστήματα θα πρέπει να δοκιμαστούν από τους εργαζόμενους και να γίνουν κι ασκήσεις, καθώς σε περίπτωση που συμβεί κάτι δεν θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

«Ειδικά, από το Μοναστηράκι μέχρι την Αττική που είναι σήραγγα θα πρέπει να γίνουν ασκήσεις ετοιμότητας. Είμαι από το 2008 στην εταιρεία, δεν έχω κάνει ποτέ τέτοιου είδους εκπαίδευση».

Πάνω σε καφετέρια πέφτει η έξοδος κινδύνου του σταθμού του ΗΣΑΠ

Μετά την αποκάλυψη του MEGA ότι ο εξαερισμός στις σήραγγες του μετρό στην Ομόνοια δεν λειτουργεί, άλλη μία αποκάλυψη έρχεται να ταλανίσει την αξιοπιστία για τους σιδηροδρόμους.

Το MEGA βρέθηκε στον πεζόδρομο της οδού Αδριανού στο Μοναστηράκι όπου βρίσκεται μία επιχείρηση με τραπεζοκαθίσματα που λειτουργεί. Τα τραπεζοκαθίσματα έχουν απλωθεί γύρω από την έξοδο κινδύνου του σταθμού του Μοναστηρακίου.

Στο σημείο λοιπόν, βρίσκεται η πόρτα της εξόδου κινδύνου, που «βλέπει» προς τις ράγες του ΗΣΑΠ, ενώ γύρω υπάρχουν τραπέζια και καρέκλες της επιχείρησης. Η πόρτα της εξόδου μάλιστα είναι φρακαρισμένη, πράγμα το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο σε περίπτωση ατυχήματος. Στην συνέχεια με προσπάθεια η πόρτα άνοιξε. Πριν την πόρτα υπάρχει μία οριοθέτηση όπου εκεί ο ιδιοκτήτης είναι τυπικός και δεν έχει βάλει καθίσματα.

Δείτε το βίντεο

.

Sports in

Ο νέος… Χάαλαντ: Το wonderkid που έχει «τρελάνει» την Άρσεναλ και τον Αρτέτα (vids)

Κίνηση για την απόκτηση του επιθετικού της Λειψίας, Μπέντζαμιν Σέσκο, θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι όπως όλα δείχνουν η Άρσεναλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024