Σε εξέλιξη η ΕΔΕ και οι έρευνες για το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού που χάθηκε μυστηριωδώς.

Σε υπόθεση «θρίλερ» εξελίσσεται η απώλεια υπηρεσιακού όπλου από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας το οποίο αναζητήθηκε, αλλά δεν εντοπίστηκε. Η απουσία του όπλου έγινε αντιληπτή πριν από περίπου ενάμιση μήνα, κατά τη διάρκεια ελέγχου καταγραφής – καταμέτρησης του οπλισμού της υπηρεσίας. Εκεί διαπιστώθηκε η ύπαρξη «κενού» μεταξύ των δηλωθέντων με εκείνα που υπάρχουν σε συγκεκριμένο χώρο στο κτίριο και υποτίθεται φυλάσσονται ως «κόρη οφθαλμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες της  εφημερίδας «Πελοπόννησος», πρόκειται για πιστόλι που έχει χρεωθεί σε αστυνομικό που αποσπάστηκε σε υπηρεσία εκτός νομού -την περασμένη άνοιξη- και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, πριν την αποχώρησή του από την Αστυνομία Αιγίου, το παρέδωσε σε συνάδελφό του ώστε στη συνέχεια να μεταφερθεί στο ειδικό σημείο φύλαξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πανικός στο 401: Εκπυρσοκρότησε το όπλο αστυνομικού

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των επικεφαλής της τοπικής ΕΛΑΣ, προκειμένου να διερευνηθεί πώς εξαφανίστηκε ένα «κλειδωμένο» όπλο. Μάταια, όμως, καθώς μέχρι και σήμερα ουδείς γνωρίζει πού βρίσκεται και πολύ περισσότερο τι έχει συμβεί. Μάλιστα στο πλαίσιο της αρχικής έρευνας, κατά πληροφορίες της «Π», υπήρξε επικοινωνία με τον αστυνομικό που, σύμφωνα με τα έγγραφα, εμφανίζεται ως κάτοχος του πιστολιού, ο οποίος έκπληκτος, επιβεβαίωσε και επισήμως πως πριν φύγει από την υπηρεσία του, παρέδωσε το όπλο σε συγκεκριμένο υπάλληλο. Την ίδια ώρα, ο αστυνομικός που φέρεται να το παρέλαβε εμφανίζεται να υποστηρίζει πως το τοποθέτησε στο ερμάριο φύλαξης -ντουλάπα- χωρίς να γνωρίζει έκτοτε τι έγινε.

Η ΕΔΕ

Από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση, με εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας, Ταξίαρχου Θεόδωρου Τσάτσαρη, διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), με σκοπό να διακριβωθεί το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες και με ευθύνη ποιου χάθηκε το υπηρεσιακό όπλο. Αν και η ΕΔΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν αποκλείεται, το πιστόλι να «λείπει» από τον Μάιο του 2022.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr