Νέα Ζηλανδία: Ξεκινάει εκστρατεία για να βοηθήσει τους νέους να ξεπερνούν τους επώδυνους χωρισμούς
Η κυβερνητική καμπάνια «Love Better» προσφέρει συμβουλές και υποστήριξη για να ανακάμψουν οι νέοι όταν τελειώσει η αγάπη και θα προβληθεί σε podcast και σε πλατφόρμες όπως το Instagram.
Η Νέα Ζηλανδία ξεκίνησε σήμερα εκστρατεία για να βοηθήσει τους νέους της χώρας να ξεπερνούν επώδυνους χωρισμούς, ενθαρρύνοντας τις ραγισμένες καρδιές να «συμβιβαστούν με τα συναισθήματά τους» και να μπλοκάρουν τον/την πρώην τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η κυβερνητική καμπάνια «Love Better» προσφέρει συμβουλές και υποστήριξη για να ανακάμψετε όταν τελειώσει η αγάπη και θα προβληθεί σε podcast και σε πλατφόρμες όπως το Instagram.
“Οι χωρισμοί είναι χάλια … αλλά μπορείτε να τους κάνετε να φαίνονται όμορφοι. Πάρτε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας”, λέει μια χαλαρωτική φωνή στο βίντεο της καμπάνιας.
Οι εικόνες εμφανίζουν νεαρά άτομα να εξηγούν πώς διαχειρίστηκαν τον χωρισμό τους.
«Έχω ανάγκη να κοιμάμαι το βράδυ»
“Πρέπει να το κάνω. Γίνεται γελοίο, γίνεται τόσο ανεξέλεγκτο. Έχω ανάγκη να κοιμάμαι το βράδυ. Πρέπει να το ξεχάσω”, λέει, ταραγμένος, ένας νεαρός που άρχισε να μπλοκάρει τον πρώην έρωτά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η υπουργός αρμόδια για θέματα κοινωνικής ανάπτυξης Πριγιάνκα Ραντακρίσναν είπε ότι η κυβέρνηση δεσμεύει 6,4 εκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας (3,7 εκατομμύρια ευρώ) για την εκστρατεία για τρία χρόνια.
“Γνωρίζουμε ότι οι χωρισμοί βλάπτουν. Θέλουμε να υποστηρίξουμε τους νέους μας (…) και να τους ενημερώσουμε ότι υπάρχει διέξοδος χωρίς να βλάψουν τον εαυτό τους ή τους άλλους”, είπε.
Όπως εξήγησε, το «Love Better» είναι μια «εκστρατεία πρωτογενούς πρόληψης» που δίνει τη δυνατότητα στους νέους να μοιράζονται «αληθινές ιστορίες για να βοηθήσουν συνομηλίκους που μπορεί να βιώνουν παρόμοιες εμπειρίες».
Έξι στους 10 Νεοζηλανδούς μεταξύ 16 και 24 ετών έχουν βιώσει χωρισμό και η μεγάλη πλειονότητα από αυτούς στη συνέχεια «υπέστησαν ή προκάλεσαν επιβλαβείς συνέπειες», σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Kantar.
Η Νέα Ζηλανδία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών νέων μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με τη UNICEF.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, η πολιτική ευθύνη των σκανδάλων ανήκει στον Μητσοτάκη
- Χαλασμένο καζανάκι και προβλήματα στo email – Γήινες αναποδιές ταλαιπώρησαν τους αστροναύτες του Artemis II
- Οι Αθώοι: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο Αλέξης Τσίπρας και το ραντεβού με την Ιστορία – Η επαναφορά του ηθικού πλεονεκτήματος απέναντι στα σκάνδαλα
- Κρήτη: Στο ΠΑΓΝΗ 22χρονος μετά από καβγά – Συνελήφθη ο κουνιάδος του
- Η Παρτιζάν «τρόλαρε» τον Ερυθρό Αστέρα: «Ήταν απλώς μία προπόνηση» (pic)
- Ανισότητα και παιδικός καρκίνος – Σχεδόν όλοι οι θάνατοι στις φτωχότερες χώρες
- Eurovision 2026: Πότε εμφανίζεται ο Akylas με το Ferto στον Α’ Ημιτελικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442