Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Απαγορεύει τα iPhone σε αξιωματικούς - «Πετάξτε τα ή δώστε τα στα παιδιά»

Ρωσία: Απαγορεύει τα iPhone σε αξιωματικούς – «Πετάξτε τα ή δώστε τα στα παιδιά»

«Τελείωσαν όλα για το iPhone: ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά», έγραφε η Kommersant.

Το Κρεμλίνο έδωσε εντολή σε αξιωματούχους που συμμετείχαν στις προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας το 2024 να χρησιμοποιούν τα iPhone της Apple λόγω ανησυχιών ότι οι συσκευές είναι ευάλωτες στις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε τη Δευτέρα η ρωσική οικονομική εφημερίδα Kommersant.

Σε σεμινάριο που διοργάνωσε το Κρεμλίνο για αξιωματούχους που ασχολούνται με την εσωτερική πολιτική, ο Σεργκέι Κιριγιένκο, πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης, είπε στους αξιωματούχους να αλλάξουν τα τηλέφωνά τους έως την 1η Απριλίου, ανέφερε η Kommersant, σύμφωνα με το Reuters.

«Τελείωσαν όλα για το iPhone: ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά», έγραφε η Kommersant σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση. «Ολοι θα πρέπει να το κάνουν μέσα στον Μάρτιο».

Το Κρεμλίνο μπορεί να παρέχει άλλες συσκευές με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα για να αντικαταστήσουν τα iPhone, ανέφερε η Kommersant.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αναφορά, αλλά τόνισε ότι τα smartphones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επίσημους σκοπούς ούτως ή άλλως.

«Τα smartphone δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για επίσημες επιχειρήσεις», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. «Κάθε smartphone έχει έναν αρκετά διαφανή μηχανισμό, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει – Android ή iOS. Φυσικά, δεν χρησιμοποιούνται για επίσημους σκοπούς».

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έλεγε πάντα ότι δεν έχει smartphone, αν και ο κ. Πεσκόφ είπε ότι ο κ. Πούτιν χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο κατά καιρούς.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024