
Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ: Έφτασε στη Μόσχα ο Κινέζος πρόεδρος
Στην Μόσχα έφτασε ο Σι Τζινπίνγκ για την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του.
Έφτασε στη Μόσχα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η τριήμερη επίσημη αυτή επίσκεψη στη Ρωσία, μια χώρα με την οποία η Κίνα έχει σημαντικούς διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς, είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ο Σι στη Μόσχα εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.
Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη ρωσική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta ο Σι παρουσιάζει την επίσκεψή του σαν ένα «ταξίδι φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης», την ώρα που η Δύση αντιμετωπίζει με επιφύλαξη τις σινορωσικές σχέσεις.
China’s President Xi arrives in Moscow to meet Russia’s President Putin
Live updates https://t.co/4e59poBf0f
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) March 20, 2023
Κοινό μέτωπο κόντρα στη Δύση
Η άφιξη του Κινέζου προέδρου στη Μόσχα προσφέρει επίσης μια ένεση οξυγόνου στον Πούτιν, ο οποίος είναι απομονωμένος διπλωματικά. Ο Σι συχνά αποκαλεί τον Ρώσο πρόεδρο «παλιό φίλο».
Ενωμένες με μια εταιρική σχέση «χωρίς όρια», την οποία γιόρτασαν πέρυσι τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής, Πεκίνο και Μόσχα έχουν έρθει ακόμη πιο κοντά τα τελευταία χρόνια, κυρίως για να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο έναντι της Δύσης.
Η Κίνα δεν έχει καταδικάσει δημοσίως τη ρωσική εισβολή, επικρίνει τις ΗΠΑ για την παροχή όπλων στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ επειδή δεν έλαβε υπόψη του τις ανησυχίες της Ρωσίας στο θέμα της ασφάλειας.
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ



