Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουαλία: Αρουραίοι σε μέγεθος γάτας «προκαλούν» τρόμο

Ουαλία: Αρουραίοι σε μέγεθος γάτας «προκαλούν» τρόμο

Πώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα οι Αρχές.

Ο φόβος και ο τρόμος έχουν γίνει για την παραθαλάσσια πόλη της νοτιοδυτικής Ουαλίας Τένμπι οι «γιγάντιοι» αρουραίοι που έχουν τόσο μεγάλο μέγεθος όσο οι γάτες.

Η πόλη που είναι γνωστή σαν τουριστικό θέρετρο συγκεντρώνοντας χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και έχει προκληθεί τεράστια ανησυχία στους κατοίκους, καθώς τα τρωκτικά μπορεί να δημιουργήσουν μόνιμη ζημιά στους λόφους γύρω από το γραφική περιοχή με τους τεράστιους λάκκους που σκάβουν για φωλιές.

Ο Ρότζερτ Μάιλς, ένας βαρκάρης της περιοχής υποστήριξε σύμφωνα με τη Daily Mail πως το πρόβλημα εντάθηκε τους τελευταίους μήνες, «νωρίς το βράδυ, το σούρουπο, νωρίς το πρωί, ο τόπος γεμίζει αρουραίους».

«Υπάρχει μία συγκεκριμένη περιοχή όπου βλέπεις ότι σημεία στον λόφο του κάστρου έχουν διαβρωθεί», συμπλήρωσε.

Οι αρουραίοι μάλιστα όπως είπε είναι μεγαλύτεροι του αναμενόμενου. «Οι αρουραίοι είναι μερικές φορές τόσο μεγάλοι όσο μεγάλες γάτες. Είναι πραγματικά μεγάλοι αρουραίοι», είπε ακόμα ο Μάιλς.
Ο Μάικλ Λίντεϊ που διατηρεί καφετέρια στην πόλη για περισσότερα από 30 χρόνια, ανέφερε πως πάντα υπήρχε πρόβλημα με αρουραίους στην περιοχή, ωστόσο υπήρχε ένας ειδικός που τους αντιμετώπιζε.

Κάθε θηλυκό τρωκτικό συνήθως μεγαλώνει κάνει έξι γέννες το χρόνο που ισοδυναμεί με 12 μικρούς αρουραίους. Μάλιστα με δεδομένο πως οι αρουραίοι φτάνουν στο επίπεδο της σεξουαλικής ωριμότητας, τέσσερις με πέντε εβδομάδες, έτσι σε έναν χρόνο μπορεί να γιγαντωθεί σε 1.250 και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Ένας άλλος ντόπιος κάτοικος, ο Ντέρεκ Μπράουν μιλώντας στο BBC, «είναι μεγάλη η δομική καταστροφή και η αλλαγή στην όψη του λόφου είναι μία μεγάλη ανησυχία».

Πώς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα

Ο δήμαρχος της πόλης, Σαμ Σκιρμ-Μπλάκχολ, ανέφερε ότι το συμβούλιο λαμβάνει μέτρα έχοντας τοποθετήσει δεκάδες δολώματα για να καταφέρει να περιορίσει τον πληθυσμό των τρωκτικών.

Πάντως ένας άλλος κάτοικος μιλώντας στη Sun υποστήριξε πως «δεν μπορείς να τα σκοτώσεις πιο γρήγορα απ’ ότι αναπαράγονται. Μιας κι είναι εδώ, ήρθαν για να μείνουν».

 Στο BBC μίλησε και εκπρόσωπος του Συμβουλίου του Pembrokeshire, σημειώνοντας πως το πρόβλημα είναι γνωστό και γίνονται προσπάθειες για την αντιμετώπισή του.

Μάλιστα οι κάτοικοι έχουν λάβει εντολές να μην ταΐζουν τα πουλιά και να μην πετούν φαγητό, ενώ έχουν σταλεί ειδικοί στους λόφους που έχουν φωλιές οι αρουραίοι και

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024