Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σάσα Βεζένκοφ: Στον αστερισμό ενός MVP

Σάσα Βεζένκοφ: Στον αστερισμό ενός MVP

Με τον Βεζένκοφ… να οργιάζει για ακόμη μια φορά, ο Ολυμπιακός κινείται στον…αστερισμό του Σάσα με στόχο το Κάουνας και το 4ο

Με τον Σάσα Βεζένκοφ, να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι, έξι δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της αναμέτρησης με τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Κάουνας με 72-74, στο οποίο ευελπιστεί να επιστρέψει σε δυο μήνες από τώρα με σκοπό να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία του. Παράλληλα γίνεται και η πρώτη ομάδα που προκρίνεται μαθηματικά στα Playoffs της Euroleague.

Ο Βούλγαρος άσος πραγματοποίησε ακόμα μια «μαγική» εμφάνιση φέτος σημειώνοντας 25 πόντους, όντας «άχαστος» στο δίποντο με 9/9, ενώ είχε και 2/7 τρίποντα μαζεύοντας παράλληλα και 8 ριμπάουντ σε κάτι λιγότερο από 30 λεπτά συμμετοχής( 29.54). Έτσι με αυτή του την εκκωφαντική εμφάνιση δείχνει για μια ακόμα φορά πως είναι ο αδιαμφισβήτητος MVP της κανονικής διάρκειας της Euroleague και πως θα καταφέρει να πάρει ένα ατομικό βραβείο, το οποίο του στέρησαν πέρυσι δίνοντάς το στον Νίκολα Μίροτις.

Η χρονιά των συνεχόμενων υπερβάσεων

Ο Βεζένκοφ φέτος μετρά 18.2 πόντους μ.ο στην Euroleague, όντας ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, καθώς και 7.3 ριμπάουντ, επίδοση που τον καθιστά επίσης πρώτο, πάνω από τον Λεσόρ της Παρτιζάν, αλλά και τον Έντι Ταβάρες. Επίσης ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι πρώτος στην αξιολόγηση της διοργάνωσης( Performance Index Rating) με 22.9 μονάδες. Παράλληλα σουτάρει με 65.5% στο δίποντο, 42.5 στο τρίποντο και 85.5% στις βολές.

Ενδεικτικό του step up, που πραγματοποιεί ο Βεζένκοφ φέτος είναι πως έχει πραγματοποιήσει επτά νταμπλ-νταμπλ, σε 29 παιχνίδια αριθμός που είναι ίδιος με τις διπλές κατηγορίες, που έχει σε ολόκληρη την καριέρα του, από το 2015, όταν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Euroleague με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα σχεδόν όλες οι μεγάλες εμφανίσεις που έχει κάνει ο Σάσα έχουν συνδυαστεί και με νίκη της ομάδας του, καθώς σε αυτά τα επτά νταμπλ- νταμπλ ο Ολυμπιακός μετρά έξι νίκες. Όμως χρονιά ρεκόρ δεν είναι μόνο για τον Βούλγαρο άσο, αλλά και για την ομάδα του, η οποία με τη χθεσινή νίκη που πέτυχε στο Κάουνας, έφτασε τις 10 εκτός έδρας νίκες, οι οποίες και αποτελούν ρεκόρ για τον Ολυμπιακό στη διοργάνωση και τον καθιστούν μόνο πρώτο στη βαθμολογία με ρεκόρ 21-8.

Ας θυμηθούμε ορισμένες από τις μεγαλύτερες φετινές εμφανίσεις του Σάσα Βεζένκοφ

Με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Wizink Center

Με τη Βίρτους στην Ιταλία

Με την Άλμπα στο Βερολίνο

Επιμέλεια: Φραγάκης Γεώργιος

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024