Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρονικό πορτοφόλι: Όσα πρέπει να ξέρεις σε 5+1 ερωταπαντήσεις

Ηλεκτρονικό πορτοφόλι: Όσα πρέπει να ξέρεις σε 5+1 ερωταπαντήσεις

Μάθε γιατί αξίζει μια θέση στη ζωή και το smartphone σου

Όλοι έχουμε άχρηστα αντικείμενα στην τσάντα μας – ή στις τσέπες μας, στην περίπτωση των ανδρών. Πάμε στοίχημα ότι το ίδιο ισχύει και για ‘σένα. Ίσως, όμως, δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι ένα από αυτά είναι και το… πορτοφόλι σου, που έχει έρθει η ώρα να πραγματοποιήσει τη δική του ψηφιακή μετάβαση. Θέλεις, αλλά δεν ξέρεις πώς; Ώρα να μάθεις τα πάντα για το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, τα smartphones που το υποστηρίζουν και πώς θα διαλέξεις το δικό σου.

Τι ακριβώς είναι το ηλεκτρονικό πορτοφόλι;

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εφαρμογή στο smartphone σου, στην οποία μπορείς να μεταφέρεις σε ψηφιακή μορφή την ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, αλλά και τις κάρτες σου, πραγματοποιώντας κανονικά τις συναλλαγές σου. Με άλλα λόγια, είναι ένα πορτοφόλι. Αλλά ηλεκτρονικό.

Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα ή το δίπλωμά σου, απλώς τα επιδεικνύεις. Οι κάρτες σου, από την άλλη, λειτουργούν χάρη στην τεχνολογία NFC (Near Field Communication) που επιτρέπει σε δυο συσκευές να επικοινωνούν όταν έρχονται σε (πολύ) μικρή απόσταση. Έτσι, το smartphone σου μπορεί να δώσει τις απαραίτητες εντολές σε ένα τερματικό πληρωμών κι εσύ να πραγματοποιήσεις κανονικότατα τις συναλλαγές σου.

Ποιες συσκευές το υποστηρίζουν;

Η τεχνολογία NFC είναι διαθέσιμη τόσο σε Android όσο και σε iOS λειτουργικά συστήματα, αλλά και σε μια τεράστια ποικιλία συσκευών. Αρκεί να επιλέξεις το φίλτρο NFC στην κατηγορία smartphones στο plaisio.gr, για να διαπιστώσεις και μόνος σου το τεράστιο φάσμα των επιλογών σου.

Βολεύει τόσο πολύ;

Η σύντομη απάντηση είναι «ναι». Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι σού επιτρέπει να κάνεις τις συναλλαγές σου πιο γρήγορα, πιο εύκολα και με ασφάλεια, να παρακολουθείς ανά πάσα στιγμή τα έξοδά σου, να κερδίζεις πόντους ανταμοιβής, αλλά και να καταχωρείς έγγραφα που θέλεις να έχεις «πρόχειρα». Για παράδειγμα, πολλές αεροπορικές εταιρείες σου επιτρέπουν να αποθηκεύσεις εκεί τα εισιτήριά σου, ενώ το ίδιο ισχύει και για εισιτήρια συναυλιών, κλπ. Άλλωστε, κάτι θα πρέπει να σου πει και το γεγονός ότι έως το 2022 προστέθηκαν 3,4 δισεκατομμύρια νέοι χρήστες εφαρμογών πληρωμών για κινητά τηλέφωνα. Δεν μπορεί, κάτι θα ξέρουν.

Είναι ασφαλές;

Απολύτως. Πρώτα από όλα, σου δίνει τη δυνατότητα ελέγχου ταυτότητας δυο παραγόντων. Επιπλέον, όταν αποθηκεύεις τα δεδομένα στο smartphone σου, τα προστατεύεις με τη χρήση του μοναδικού δακτυλικού αποτυπώματος (Touch ID) ή του προσώπου σου (Face ID). Και για να το πούμε και αλλιώς: το 62% των ανθρώπων κάποια στιγμή στη ζωή του χάνει το (αναλογικό) πορτοφόλι του, και οι τραπεζικές κάρτες που βρίσκονται εκεί είναι σαφώς λιγότερο προστατευμένες από εκείνες που αποθηκεύονται μέσα στην εφαρμογή. Για να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι η επανέκδοση των χαμένων εγγράφων, πέρα από το όχι αμελητέο κόστος της, στοιχίζει και σε χρόνο αναμονής, ο οποίος μπορεί να ξεπεράσει τις τέσσερις μέρες.

Πώς θα βρεις το κατάλληλο smartphone;

Ο πιο απλός τρόπος είναι να απευθυνθείς στο Πλαίσιο, όπου θα βρεις και τεράστια γκάμα συσκευών, αλλά και τους Plaisio Experts που θα σε κατευθύνουν και θα σου δείξουν πώς να χρησιμοποιείς τη νέα σου συσκευή – και το νέο σου πορτοφόλι. Ακόμη και αν δεν προλαβαίνεις να επισκεφθείς ένα από τα 24 καταστήματα Πλαίσιο, πάντως, στο plaisio.gr μπορείς να επιλέξεις το smartphone που σου ταιριάζει βάσει χαρακτηριστικών όπως η τεχνολογία NFC, ο επεξεργαστής, το μέγεθος και η ποιότητα της οθόνης, η ανάλυση της κάμερας και οι επιλογές φακών ή ο αποθηκευτικός χώρος.

Και κάτι που δεν θέλει ρώτημα

Το smartphone σου ήταν ήδη ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στην καθημερινότητά σου. Και τώρα θα γίνει ακόμα σημαντικότερο. Επομένως, αξίζει να φροντίσεις για την ασφάλειά του. με την υπηρεσία «Προστασία Συσκευής» που προσφέρει το Πλαίσιο, για έναν ολόκληρο χρόνο θα έχεις δανεική συσκευή κατά τη διάρκεια τυχόν επισκευής, επισκευή σε περίπτωση θραύσης οθόνης ή πτώσης υγρού, κάλυψη ενός γεγονότος εντός της διάρκειας του προγράμματος, δωρεάν μεταφορά δεδομένων από την παλιά συσκευή κατά την αγορά του πακέτου, εγγύηση επισκευής, δωρεάν έλεγχο καλής λειτουργίας συσκευής, αντικατάσταση σε περίπτωση που η επισκευή αποδειχθεί αδύνατη και πανελλαδική τεχνική κάλυψη.

Έχεις κι άλλες απορίες; Στο Πλαίσιο θα βρεις έναν εξειδικευμένο συνεργάτη που θα τα ξεκαθαρίσει όλα, θα σε βοηθήσει να βρεις τη συσκευή που σου ταιριάζει και θα σου εξηγήσει ό,τι χρειάζεσαι.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024