Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έμεινες από βενζίνη; - Δες τι πρέπει να κάνεις

Έμεινες από βενζίνη; – Δες τι πρέπει να κάνεις

Πάνω απ' όλα ψυχραιμία!

Το να μείνετε στο δρόμο από βενζίνη είναι κάτι που σας το απευχόμαστε, ωστόσο η πιθανότητα πάντοτε καραδοκεί.

Βέβαια οι πιο έμπειροι οδηγοί σπάνια θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση, ενώ οι άπειροι πέρα από θύματα απροσεξίας, μπροστά σε μία τέτοια πιθανότητα, απλώς τα «χάνουν».

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εάν σας βρει η «κακιά στιγμή».

1. Μετακινήστε το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο

Είναι πολύ σημαντικό να μετακινήσετε το αυτοκίνητό σας εάν δεν θέλετε να γίνετε η αιτία ενός πιθανού ατυχήματος.

Εάν παρατηρήσετε ότι η ένδειξη στάθμης καυσίμου δείχνει ανεπαρκή ποσότητα, θα πρέπει να κινηθείτε δεξιά για να μην εμποδίσετε την κίνηση των άλλων οχημάτων σε περίπτωση που μείνετε.

Εάν ξεμείνετε εντελώς από καύσιμα είναι αρκετά δύσκολο να το κάνετε, ειδικά αν είστε μόνος στο αυτοκίνητο, αλλά πρέπει να γίνει. Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε το αυτοκίνητο στο δεξί μέρος του δρόμου, ανάψτε τα προειδοποιητικά φλας, τοποθετήστε το τρίγωνο στην σωστή απόσταση και καθίστε σε ένα ασφαλές μέρος εκτός οδοστρώματος.

2. Μάθετε την τοποθεσία σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ακριβή τοποθεσία του αυτοκινήτου σας, ώστε να μην υπάρξει σύγχυση όταν θα έρθουν να σας βοηθήσουν. Εάν είναι δυνατό, δώστε τις συντεταγμένες GPS από το smartphone σας. Αν δεν μπορείτε, προσπαθήστε να μάθετε το όνομα του δρόμου που βρίσκεστε.

Θα είναι χρήσιμο να αναφέρετε και ορισμένα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος χώρου για να διευκολύνετε την βοήθεια που έρχεται.

3. Μη φοβηθείτε να ζητήσετε βοήθεια

Εάν είστε σε αυτοκινητόδρομο ή κάποια λεωφόρο, σίγουρα θα είστε πιο τυχεροί. Η κίνηση σε αυτούς τους δρόμους είναι πάντα εντονότερη, επομένως η πιθανότητα κάποιος να σταματήσει και να σας βοηθήσει είναι μεγαλύτερη.

Υπάρχουν ειδικές ομάδες έκτακτης ανάγκης σε αυτοκινητόδρομους που μπορούν όχι μόνο να σας παράσχουν τεχνική βοήθεια, αλλά και να σας φέρουν καύσιμα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρετε τον τύπο καυσίμου που βάζετε στο αυτοκίνητό σας για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και άσκοπες χρονοτριβές.

4. Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι ορατό

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ευδιάκριτο σημείο. Εάν το πρόβλημα παρουσιαστεί σε μια στροφή, φροντίστε να μετακινήσετε το αυτοκίνητο σας στην ευθεία που ακολουθεί.

Επιπλέον, πρέπει και εσείς οι ίδιοι να είστε ορατοί στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, επομένως θα πρέπει να φορέσετε το ανακλαστικό γιλέκο που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. Με αυτόν τρόπο θα αυξήσετε και τις πιθανότητες να σας βοηθήσει κάποιος. Μην αρνηθείτε τη βοήθεια από αγνώστους, αλλά να είστε προσεκτικοί γιατί δεν έχουν όλοι καλές προθέσεις.

5. Πηγαίνετε στο πλησιέστερο βενζινάδικο

Η τελευταία επιλογή για να βγείτε από αυτή την δύσκολη κατάσταση είναι να περπατήσετε μέχρι το πλησιέστερο βενζινάδικο. Αν και είναι απίθανο όλες οι παραπάνω επιλογές να αποτύχουν, το περπάτημα μέχρι το πρατήριο καυσίμων μπορεί να είναι η τελευταία λύση.

Εάν ξεμείνετε από καύσιμα σε μια άγνωστη περιοχή, δεν χρειάζεται να πάτε προς στο άγνωστο, αλλά να κινηθείτε προς την κατεύθυνση από την οποία ήρθατε. Περπατήστε προσεκτικά κατά μήκος του δρόμου και σιγουρευτείτε ότι είστε ορατοί.

Αν ο καιρός έξω είναι κακός και η υγεία σας δεν επιτρέπει μεγάλες “βόλτες”, καλύτερα να μείνετε στο αυτοκίνητό σας και να περιμένετε κάποιον να σταματήσει ή να έρθει η βοήθεια που έχετε καλέσει.

Τέλος, καλό είναι να μην έχετε μαζί σας μόνο τραπεζική κάρτα, αλλά να έχετε και μερικά μετρητά. Μπορεί να βρεθείτε σε ένα μέρος όπου το POS δεν λειτουργεί και τα μετρητά να δώσουν άμεση λύση.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024